En måned over dammen.

Utrolig hvor fort tiden går når alt er nytt. Plutselig var 1/3 av utvekslingsprogrammet forbi. 1/3 som har bydd på mange gøye opplevelser og utfordringer, og denne uken var ingen unntak. Uken begynte med et foredrag på Sleep Ground Rounds, som omhandlet astrocyttenes rolle i den biologiske klokken, vi ble anbefalt å dra på dette foredraget siden vår oppgave tar for seg det samme området i hjernen.

Denne uken ble vi også endelig ferdig med den obligatoriske opplæringen, Hurra! Ellers har uken blitt brukt til å øve mer på perfusions på mus (en måte å avlive musen på slik at hjernen blir bevart) og histologiske teknikker (en tidkrevende prosess).  Så god sitte stilling og musikk i ørene er et nødvendig gode! Vi gjør stadig fremskritt, og nå klarer vi å sortere hjerneskivene i rett rekkefølge på første forsøk. Laboratoriet vi jobber på er et ganske internasjonalt miljø så vi er heldigvis ikke de eneste som kløner litt med engelsken. Med eksotiske norske navn synes de fleste amerikanerne det er veldig gøy å gjøre et forsøk på å uttale navnene våre, med varierende grad av suksess. Favoritten til nå er «Urine» i forsøk på å si Jorunn.

I slutten av uken tok vi oss en tur i høyden, da en av de vi jobber med på labben er klatreinstruktør 🙂  På lørdagen var vi på Boston aquarium, og så på fisk i alle farger og fasonger.

På søndag tittet solen frem med opp til 20 grader! Noe som vil si vi har gått fra snø til sommer på en uke!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *