En kulturell uke

Dublin har mye å by på når det gjelder severdigheter, og denne uken har vi utforsket to av dem; The book of Kells/The long room og Dublin Castle.

The Book of Kells, som er utstilt i biblioteket på Trinity College, er en 1200 år gammel bok som er illustrert og utsmykket av keltiske munker fra middelalderen. Den inneholder de fire evangeliene fra Det nye testamentet skrevet på latin, og er kjent for sitt nydelige utseende. I motsetning til mange andre evangeliebøker som er ment for privatpersoner, er denne ment for alteret og til pryd for kirken.

I etasjen ovenfor The Book of Kells finner man The long Room, som er hovedkammeret i the Old Library på Trinity (biblioteket er det største i Irland). Rommet ble bygget mellom 1712 og 1732 og inneholder 200 000 av bibliotekets eldste bøker.

Brian Boru Harp

I 5 minutters gangavstand fra Trinity College ligger Dublin Castle som er midt i blinken hvis man er interessert i historie, arkitektur, litteratur og kunst. Dette er et slott hvor det meste av bygningen er fra det 18. århundret. Det har gjennom mange hundre år vært hjemmet til visekonger av Irland, og leiligheten i slottet regnes som å ha noen av de flotteste rommene i Dublin. Noen av rommene brukes også ved innsettelse av Irlands presidenter, og Dublin Castle har tidligere blitt besøkt av mange kjente personer som John F. Kennedy og Margaret Thatcher.

Vi merket oss at arkitekturen innvendig i slottet minnet ganske mye om rommene våre på Trinity. Blant annet var mange av vinduene og vinduskarmene helt like

Vi synes det har vært en spennende og lærerik uke, spesielt godt likte vi Dublin Castle. Vi var der i tre timer og leste det meste vi kom over av «wall stickers» og plakater.

Ellers, et lite innblikk i hva resten av uken har bestått av:

Verdt å nevne at vi har begynt på skolen denne uken, og vi trives veldig 🙂
Board games på en fredagskveld
Cards against humanity
find Willy (Marthe)
Ingrid reiste til Mexico for en kveld
Nattmat 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *