Vi går mot slutten av semesteret

New Zealand begynner å gå mot sommer, og dagene blir varmere og lengre. Motivasjonen for å jobbe med skole er drastisk redusert da parken og strendene frister mer. Nå begynner alt å gå mot slutten, tanken på å reise herfra er surrealistisk og skummel. Auckland begynner virkelig å føles som hjemme. Eksamen nærmer seg, men stresset er ikke som vanlig på tross av krevende fag. Alle punkt på bucketlisten nærmer seg gjennomført, og hele semesteret har overgått alle våre forventninger. Vi lever som dronninger, men bankkontoen er kanskje ikke enig.

Vi har fått reist rundt hele New Zealand og her er noe av det vi har opplevd:

NEVIS SWING
Mens vi var på Sørøya dro vi innom Queenstown og fikk oss noen reale adrenalinkick – Nevis swing og Nevis bungee jump. Nevis swing verdens største canyon swing og jumpen er New Zealands lengste. Begge er noe vi virkelig anbefaler å gjøre, men det kan bli dyrt når sjansen er stor for at du vil få behov for å gjøre noe slikt igjen.

ALL BLACKS
Du trenger ikke være lenge i New Zealand før du skjønner at rugby og All Blacks er meget viktig. Likte du ikke rugby før vil du bli interessert nå. Vi kan virkelig anbefale å dra på en av deres landskamper bare for å få oppleve disse gigantiske kjempene på nært hold. Å se dem gjøre Haka er alene verdt alle pengene.

NORTHLANDS
Dette området er helt fantastisk nydelig, og vi anbefaler å gjøre den når det er varmere slik at du får sett området på sitt beste. Vi anbefaler virkelig å leie brett og sandsurfe på 90 miles beach, dra til det nordligste punktet(Cape Reinga) hvor man kan se Tasmansjøen møte Stillehavet, dra på Waitangi Treaty grounds hvor man kan lære om historien til New Zealand, delfinsafari i Bay of Islands og se/bade i Mermaid pools.

WELLINGTON
Hovedstaden i New Zealand kan like så godt kalles Bergen2.0. I denne byen merket vi nesten litt hjemlengsel da den har noe som minner om Fløien + Fløibanen, Skansen, vind og regn, Vågen og bare generelt atmosfæren. Dette er kanskje en av de fineste byene i New Zealand og vi anbefaler virkelig å ta turen dit!

SØRØYA
New Zealand har to store hoved øyer, i spring break kjørte vi fra Auckland som ligger nord på Nordøya og ned til og rundt Sørøya. Landskapet gjennom landet er veldig variert og jo lengre sør man kommer jo høyere blir fjellene og jo lavere blir temperaturen. Anbefaler virkelig og dra dit, og det fineste stedet vi så var Lake Pukaki vist på bildet under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *