Aarhus

I begynnelsen av oktober reiste jeg, Ingrid Marie, til Aarhus med to andre erasmus-studenter – Florence fra Frankrike og Madison fra USA. Vi reiste den 3 timer lange turen med buss, og leide oss inn på en rimelig AirBnb. Det er så gøy å bruke helgene på å utforske byene rundt om i Danmark. I Aarhus besøkte vi stort sett museer og reiste rundt med bil for å se mest mulig!

Florence og meg på café

Vertsbroren til Madison var så snill at han kjørte oss ut til det kjente Moesgaard museet i Aarhus. Det er det nesten umulig å komme seg ut til museet uten bil. Vi var derfor superheldige som hadde en privat guide en av dagene!

Han tok oss med til en hjortepark med noe som skal være tamme hjorter. Hjortene var så fine og søte. Vi gikk rundt i parken en god stund. De fleste som var i parken matet hjortene, så vi bestemte oss for å prøve! Jeg matet først en liten hjort, og han var så søt og vennlig. Etterhvert kom det en større hjort mot meg, han ville også ha en bit av eplet. Som dere kan se på bildet tar han i mot eplet. Rett etter han spiste av eplet, stanget han meg, han løftet meg rett og slett opp fra bakken med geviret sitt og kastet meg i vannet. Jeg ble gjennomvåt og sjokkert, jeg skjønte ikke hva som nettopp hadde skjedd. Jeg kom ikke til skade der og da, men historien ender med et sykehusbesøk senere i uken. Jeg har i alle fall ENDELIG fått en funfact.

Moesgaard museet er kjent for hvordan det går i ett med naturen. Mesteparten av museet er faktisk under bakken!

Museet er mest kjent for Grauballemannen som er det best bevarte moseliket i historien. De antar at han døde rundt 290 f.kr

Aarhus har et sykt kult museum som heter ARoS. Det var virkelig verdt besøket.

– Ingrid Marie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.