En dag i Amsterdam!

Heisann!
Da syntes vi det var på tide å skrive om vår dagstur den 13.01.18 til Amsterdam!

Alarmen ringte kl 06.00 og vi var klare for å stelle oss og utforske den fine byen! Vi skulle ta direkte tog kl 09.30 slik at vi kunne være framme til kl 10.45. Men det gikk ikke helt som planlagt.

Vi satt oss på toget og i det det hadde passert 45min stoppet toget og de annonserte noe på nederlandsk, lite visste vi om hva de sa så vi satt og bare håpet på det beste. Etter ca 15min valgte vi å se om vi fant noe informasjon på nettet/app. Og det viste til at det hadde vært en ulykke og at toget ikke ville gå lenger. Like etter så begynte toget å kjøre tilbake.

Vi ble sluppet av på et stopp vi ikke helt var kjent med så vi valgte å følge etter de andre som gikk av toget og se hvor vi endte opp. Vi fant en skjerm med informasjon hvor det sto at dette toget var kansellert, så vi måtte finne en annen utvei for å komme oss til Amsterdam. Til slutt fant vi noen som jobbet på togstasjonen og spurte dem om hvordan vi kunne komme oss til Amsterdam og hun fortalte oss veien videre hvor vi måtte ta tog også bytte tog på en annen stasjon. Vi følge instruksene hennes samtidig som vi satset på at de andre skulle samme plass som oss og følgte etter dem.

Etter 5 timer med kaos var vi endelig framme! Alt kaoset om morgenen var virkelig verdt det når vi kom frem! For en nydelig by.

Da vi kom frem bestemte vi oss for å fore kroppen før vi skulle sette i gang med å utforske byen. Så vår gode gamle venn google maps viste oss veien til restauranten vi skulle spise på. Kvelden før hadde vi planlagt plasser vi skulle se og hvor vi skulle spise. Så vår første spiseplass var Jackets! Utrolig god mat.

Stappmette gikk vi fra Jacketz og bort til kanalene for å ta noen bilder. Disse kanalene dekket nesten hele Amsterdam og det var virkelig fint å se på.

Etter bildene gikk vi videre til Vondelpark. Men ble ikke så lenge i og med at det er midt i vinteren og det var ikke så mye å se. Etter det gikk vi tilbake til sentrum for å vandre litt og shoppe. Det ble ikke mye shopping ettersom de hadde mange av de samme butikkene som vi har i Eindhoven.

Etter all den vandringen trengte vi litt mat før vår aller siste stopp: Red light district.

Red light district var en av vår hovedmål å se før vi tok turen hjem igjen. Det var virkelig en annerledes opplevelse å kunne se det og tenke at dette er lovlig. Det var overraskende mange turister i området.
Langs gatene var det flere vinduer hvor du kunne se rett inn, og der sto det kvinner som var lite kledd. Det var strengt forbudt å ta bilder av dem men det er alltid noen som skal drøye det et hakk. Like foran oss var en gjeng med både gutter og jenter som valgte å ta bilder av de som sto i vinduene og det gikk ikke helt så bra. Plutselig åpnet kvinnen døren og begynte å skrike og banne også tok hun en flaske med vann og kastet det over dem. Vi ble heldigvis ikke truffet.

Så fortsatte vi bare gjennom hele gaten og det begynte å bli på tide å nå toget hjem igjen for det var siste toget som gikk 23.30. Etter å ha gått over 30 000 skritt var vi helt utslitt for å si det sånn. Så det ble en god søvn under togturen hjem.

Slutter blogginnlegget med å vise en videosnutt fra turen vår til Amsterdam.

♥ Lakshana og Henriette ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *