2 Military Hospital

Sykehuset der vi har praksis heter 2 Military Hospital og på laboratoriet jobber det en koselig gjeng! Her får vi jobbe ca en uke på hver avdeling; prøvemottak, hematologi, biokjemi, cytologi og mikrobiologi. Laben er ikke så stor, men fin og moderne. Utstyret er ganske likt det vi benytter i Norge, men av økonomiske årsaker er noe utstyr mer gammelt enn annet. Sykehuset eies av militæret, og de fleste ansatte går i uniform. Det er et relativt rolig sykehus, da pasientene de tar i mot består av ansatte i militæret og deres familie.

Til nå har vi vært gjennom prøvemottak og hematologi hvor vi har blitt kjent med noen utrolig fine mennesker. De har gjort oss godt kjent med instrumentene og latt oss få jobbe en del selvstendig.
I Sør-Afrika har de 11 offisielle språk noe vi også merker på jobb. Nå prøver vi å lære oss hele 2 ulike språk (utenom engelsk) som kalles Afrikaans og Xhosa. Dagene består av mye latter og moro, og vi har fått oss noen gode venner som vi også har tilbragt tid med utenfor jobben.For å komme oss til jobb er vi avhengig av bil, noe som var en skremmende tanke i begynnelsen. I tillegg til mye trafikk og råkjøring er det også venstrekjøring her nede. Til å begynne med var den ene på rattet og pedalene mens den andre hadde hånden på girspaken, men til vår egen forundring har det faktisk gått overraskende bra i ettertid. Det er utrolig deilig å ikke være avhengig av sjåfør til en hver tid, og vi føler oss som ekte lokale der vi kjører rundt i den lille hvite bilen vår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *