Utveksling til SDSU

Heisann – litt seint, men altså min aller første post her på utvekslingsbloggen til HVL!

Jeg blogger fra SDSU, eller San Diego State University i California, USA, og nå har jeg allerede vært her i tre uker, og begynner så smått å finne meg til rette. Tenkte å dele litt i denne første posten om forberedelser før avreise og litt om den første uken i San Diego.

Før avreise

Jeg søkte til SDSU cirka rundt begynnelsen av oktober i høst, og fikk opptakspapirene mine 30. oktober. Da var det tid for å søke om visum hos ambassaden, og lån fra Lånekassen. Jeg fikk innvilget begge deler og fikk til og med betalt skolepengene til SDSU i romjulen, da det virket som om dette var veldig viktig å få gjort før avreise til San Diego.

Avgårde til USA

Rett etter nyttår var det dermed klart til pakking for nesten 6 måneder halvveis rundt jordkloden – og avreise fra Bergen 6. januar. Jeg dro med Norwegian fra Bergen til Oslo, og fra Oslo til Los Angeles, da dette ble det rimeligste alternativet for min del. Jeg overnattet også i Los Angeles en natt, før jeg dro videre til San Diego med American Airlines.

Avreise fra Flesland

Jeg har aldri før vært i USA, og for å være helt ærlig, så var det en ganske spesiell følelse å gå av flyet i LA og se min aller første TV-kjendis, nemlig Dr. Ellis Grey fra Grey’s Anatomy! 🙂 Haha, neida, joda, men fra spøk til alvor, det var rimelig overveldende å stå midt i en av verdens største flyplasser etter mer 15 timer på reise. Jeg var litt desorientert og visste ikke helt hvor jeg var eller hvordan ting fungerte her, så det endte med at jeg ble stående utenfor inngangen på flyplassen i nesten 20 minutt før jeg orket å bevege meg videre. Jeg kom meg etter hvert til hotellet, og fikk informert de hjemme om at jeg hadde kommet frem og at alt var bra. Dagen etter bar det tilbake til flyplassen for flyet videre til San Diego.

LAX – Fly videre til San Diego
NightSky San Diego

Etter en lang stund med mye venting og ny informasjon hvert 15 minutt, kom jeg meg endelig på flyet og var klar for take-off. Det gikk ikke helt etter planen, så vi ble sittende i flyet og vente i nesten 2 timer etter at det skulle ha tatt av. Uansett så kom vi oss avgårde og flyturen til San Diego tok sånn ca. 25 minutt. Fra flyplassen i San Diego og til motellet jeg skulle bo på de første dagene tok jeg en shuttlebuss, som var ganske greit og ikke kostet så altfor mye. Billigere enn vanlig taxi i alle fall. Motellet som jeg bodde på var ganske enkelt, men helt ok, og ikke så langt å gå til campus, så det var veldig greit.

På plass i San Diego

Jeg var på plass i San Diego søndag 7. januar, og Orientation skulle være tirsdag 9. januar, så det var mer enn nok å være der 2 dager i forveien. Mandagen tok jeg en tur opp til campus for å se meg rundt og gjøre meg litt kjent med området, og det var egentlig ganske greit. Campus er rimelig stort, så det er lurt å sjekke det ut litt i forkant, for å få litt inntrykk av hvordan det fungerer der.

Hepner Hall på SDSU Campus

Tirsdag

Tirsdagen begynte med Program Welcome, som innebar en god del informasjon om semesteret her. De ulike folkene som jobber på fakultetet vi hører til her borte, presenterte seg selv og hva de kunne hjelpe oss med. I tillegg fikk vi også informasjon om fritidsaktiviteter, sportstilbud, studentgrupper og flere ulike ting man kan involvere seg i mens man studerer her. Rett etter velkomsten fikk vi en liten omvisning på campus, i tillegg til at vi ble tatt med for å få studentkortene våre. Litt senere var det klart for velkomstbowling med alle de internasjonale studentene, hvor det ble servert gratis pizza og vi fikk teste ut bowlinghallen som ligger på campus, det var et veldig kjekt arrangement.

Onsdag

På onsdagen ble det arrangert guidet busstur til La Jolla og til Coronado, som er to veldig populære og flotte strandområder. I Coronado fikk vi til og med tid til å spise lunsj før det ble en liten tur på stranden!

La Jolla Cove


Lunsj på Coronado
Coronado Beach

Torsdag

Torsdagen var det Orientation meeting på campus. Her fikk vi praktisk informasjon om fag, studentportal på web, hvordan registrere oss for å få velge fag, hvordan adde og droppe fag, hvordan ventelisten fungerer, når de ulike tidsfristene er, og hvordan semesterkalenderen blir. Med andre ord, myyye info på kort tid, så man kan gjerne bli litt overveldet. Men det går som regel fint etter hvert.

Fredag

Fredagen var det klart for meg å flytte inn i student housingen som jeg leier for semesteret. Jeg leier fra Suites on Paseo, som ligger omtrent 5 minutter å gå fra hovedområdet på campus. Kan skrive litt mer om det senere. Etter at jeg hadde fått nøkkel og satt fra meg bagasjen på hybelen var det rett avgårde til IKEA for å kjøpe ting som jeg trengte. IKEA ligger omtrent 15 minutter unna med trolleyen, så det er ganske greit.

Lørdag

På lørdag dro jeg og en som jeg har blitt kjent med her borte, som også er fra Norge, Cathrine, til Downtown hvor vi sjekket ut Seaport Village og Gaslamp Quarter. Det var kjempefint i Seaport Village, og vi testet også ut et bakeri som har vært med i Cupcakes War! Utrolig gode cupcakes, sånn btw! Gaslamp Quarter er et veldig populært område, med mange restauranter og barer, og flere store kjente butikker, som for eksempel Urban Outfitters og Reebok. Vi stakk også innom The Tin Fish hvor vi prøvde ut fishtacos, som er veldig vanlig her i San Diego – det var også veldig godt!

Seaport Village
San Diego Convention Center

Gaslamp Quarter

Søndag

Søndagen dro jeg, Cathrine og Lilliane (begge fra Norge, som jeg har blitt kjent med her borte), ned til Downtown igjen for å sjekke ut Martin Luther King Jr. Parade som gikk for seg nede ved havnen. Det var utrolig festlig og veldig amerikansk! Kunne nesten minne litt om 17. mai paraden i Bergen sentrum. Som en liten ukesfinale dro vi på The Cheesecake Factory for å spise, før vi dro på kino for å se The Greatest Showman på kvelden. Fun fact om kinoen – dispenserkoppene her borte er gigantiske, og man kan få ordentlig Cherry Coke der! Emmåle!

Søndagsfrokost
Martin Luther King Jr. Parade

The USS Midway
The Cheesecake Factory
Downtown

Okei, dette ble et superlangt innlegg, så gir meg her! Snakkes senere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.