DAY ZERO

Som noen kanskje har fått med seg er Cape Town utsatt for en stor vannkrise og kan snart gå tom for vann. Dette blir vi stadig påminnet om da alle jobber hardt med å begrense bruken. Nå i februar ble anbefalt vannbruk satt til 50L per person. Det som kommer til å skje dersom byen går helt tom for vann er at vannkranene stenges for hver husstand. Det blir da satt opp 200 vannstasjoner rundt om i byen og hver person kan få tildelt 25L gratis vann hver dag. I og med at byen består av rundt 4 000 000 mennesker kan dette føre til laaaaaange vannkøer. Heldigvis vil byen sørge for at de som har mest bruk for det fortsatt vil ha tilgang til vann, som sykehus og townships.

Selv har vi ikke fått direkte begrensninger i vannbruken fra vår utleier, men vi prøver å følge de regler som er satt, og holder oss oppdatert på både nyheter og radio. Vi har fått flere gode tips fra de lokale om hvordan å bruke minst mulig vann. Et eksempel er å stå i en balje mens man dusjer, og bruke det oppsamlede vannet til å trekke i do. I tillegg kan man sette på en sang som varer i 90 sek, og være ferdig dusjet til sangen er ferdig. En stakkars som har blitt veldig skitten i det siste er den lille Kiaen vår, ettersom det har blitt forbudt å bruke vann til bilvask (dette gjelder også med bruk av kjøpt drikkevann). Som en kan tenke seg står de fleste bassengene tomme, og det er nå blitt forbudt å fylle dem opp.

Det blir interessant å se hvordan dette utvikler seg. Til nå har inntrykket vårt vært at folk står sammen og er utrolig flinke til å opplyse hverandre om gode ideer. På jobb har vi til og med deltatt i en felles bønn om regn. Kanskje ser vi noen regndråper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *