Karneval

Heihei igjen!

Flinke på å oppdatere nå syntes vi haha. Men ja da tenkte vi å skrive litt om karneval uken som nettopp har vært. Og omg det er en stor greie her altså. Ikke vært med på noe lignende før vi! Det har vært helt fantastisk gøy hele denne uken her. Det startet forrige fredag, altså 09.02.18 og varer til onsdag 14.02.18. Det var hvertfall sånn karnevaluken var for 2018.

Og ja, hva betyr egentlig karneval? Vi var veldig usikker selv haha. Så da spurte vi budeiene våre som kunne forklare oss alt om det. Kort oppsummert går karneval ut på (som vi har opplevd) at alle kler seg ut (legit alle – om du er 5 år gammel, 21 eller 80) Her kler man seg ut! Første dagen fredagen begynte folk å bare helt random gå kledd rundt i kostyme, på dagen også haha. Vi bare ojjj allerede liksom, tidlig på dagen også? Vi tenkte i utgangspunkt dette var bare om kvelden da folk skulle ut. Men grundig feil tok vi. Det ble på et tidspunkt veldig kleint å ikke gå rundt i kostyme på dagen haha. Følte oss veldig rare da vi var en av få som ikke gikk rundt i kostyme. Men videre under karnevaluken (btw vi får fri fra skolen den uken for å feire!! så det var jo helt amazing) går det veldig ut på utkledning og drikke for å så dra på byn. Liten russetid igjen kan man si.

(hvordan gatene så ut)

Igjen første fredag, og første dag ute. Vi visste ikke hva vi skulle forvente av folkemengde første karnevaldag, så vi måtte jo bare se det an. Kl var blitt rundt 2330 og vi er inne i sentrum på stratum (mest populære barområdet i Eindhoven vil vi si – alle snakker om det). Og det er STAPPFULLT med folk, og alle er utkledd. Absolutt alle. Og dette var som sagt første dag og vi hadde jo ikke noe kostyme, ikke slik at vi tok det med fra Norge haha. Så da gikk jo vi der som seriøst eneste uten kostyme i en gigantisk folkemengde. Vanskelig å forklare hvor full den gaten egentlig var, altså her snakker vi 17 mai følelse i Bergen sentrum kl 14. Veldig fullt. Vi er nå enda mer klein for at vi ikke har kostyme og det ble konkludert der og da at i morgen må vi handle litt. Handle kostyme.

Lørdagen kom, og vi våken halvsliten etter en ganske busy fredag og nå skal gjøre oss klar for å se parade i sentrum. Heldigvis bor vi jo ikke mange minutter fra sentrum, så her var det bare å hive på oss noen klær (enda har vi jo ikke kostymer pga det må vi kjøpe etter parade). Kl 13 begynner paraden og vi står klar. Her igjen litt 17 mai følelse. Store mengder folk, og en parade som følger en vei. Du står altså på din side av gjerde som er satt opp kan man si. Dere skjønner haha. Store biler som er utkledd og dallet opp som bare det. Virker som de har brukt mange måneder på disse bilene som kjører fordi. Det er dans på biler, og show i gatene. Høy musikk og bare god stemning.

(paraden på lørdagen)

Sto der en god stund før vi var klar for å finne noe veldig viktig. Et kostyme. Da startet jakten. Hvor skulle vi finne disse kostymene. Først dro vi på primark, og der hadde de egentlig ganske mye å velge mellom, men vi tenkte vi kunne gå innom et faktisk kostymebutikk før vi bestemte oss. Glad vi gjorde det også. 10 min unna så gikk vi inn i en kostymebutikk og der fant vi oss noe heldigvis. Lakshana endte opp som en marihøne, og Henriette endte opp som en djevelengel. Nå var vi endelig klar for å kle oss ut. Vi dro innom dagligvarebutikk og kjøpte det nødvendige og nå klar for enda en dag av karneval. Vi fikk endelig på oss kostyme og var ikke lengre de uten kostyme. Noe som var en ganske deilig følelse. Ute på byn var det fremdeles en helt utrolig stor mengde med folk, men gud så god stemning det er. Folk er bare glad! Musikken er forresten veldig annerledes under karnevaluken. Veldig upbeat og gøy musikk som spilles. For eksempel disse sangene er veldig poppis har vi merket

 

(beste bilde av oss i kostyme :))))))

Søndagen kom og vi var igjen veldig sliten haha. Vi fant ut at vi trenger en liten pause og komme oss opp på beina igjen. Søndag ble altså en super chilldag, som bestod av serietitting og foodora haha. Mandagen gikk vi ut døren, så rundt om i sentrum, var ute og spiste. Og igjen hadde en super fin dag.

(frokost/lunsj på mr.morris)

Tirsdag sto vi opp sent, og tok på oss våre kostymer og klar for enda en dag. Forresten virker som det også er veldig normalt å bytte kostyme fra dag til dag, men deeeet gjorde ikke vi haha. Vi holdt oss til et kostyme. Stemningen var litt mer «chill» om man kan si det den dagen. Virker som folk begynte å bli mer sliten og holdt på i noen dager nå. Men fremdeles veldig kjekt ute, og vi hadde enda en super dag. Så deilig det har vært med en uke fri også. Virkelig trengte det.

Onsdag dro vi på kino, og så den flotte filmen fifthy shades. Som sagt er kino ikke langt unna, og ikke dyrt heller. Denne gangen testet vi også ut å bestille billetter via nettsiden, som funket veldig fint. Eneste er at siden ikke er på engelsk, men nederlandsk. Men vi er jo nesten pro på det nå, så det fant vi lett ut av. (kino – vue.nl). Alle filmer her er også orginalsprål og tekstet på nederlandsk. Så det er jo supert. Ellers så gjorde vi ikke noe spesielt den dagen. En chill men ganske fin dag uansett.

Men føler tirsdagen var siste dagen av karneval pga onsdag var det ingen som gikk rundt i kostyme lengre. Og var heller ikke mye opplegg generelt senere for dagen heller. Derfor ble den dagen slik! Kjekk uansett. Vi hadde fremdeles fri resten av uken. Da fikk vi blant annet besøk fra Norge, vår fine Tonje fra klassen! Så vi har hatt en super fin uke. Det var alt for nå!

♥ Lakshana og Henriette ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.