Fra Oslo til Zanzibar på 28 timer

Hei kjære lesere, hamjambo? (hvordan går det?)

Nå er vi alle seks trygt på plass på Zanzibar og har vært her i drøyt en uke, men la oss ta det fra starten.

Det startet litt humpete på Gardemoen den 11. februar. Vi hadde bestilt billetter gjennom Qatar Airways, og ved innsjekk sjekket de visumet vårt som kun var gyldig frem til 26. april. Dette var et problem, da vi skulle være i Tanzania frem til 14. mai. Derfor ble vi nødt til å kjøpe en billett ut av Tanzania før visumet gikk ut, slik at Qatar kunne sende oss ned. Vi avbestilte denne billetten med en gang vi kom ned til Tanzania.

Det ble videre litt stress på Gardemoen, men kom oss trygt av gårde. Etter seks timer på fly landet vi i Doha sent på kvelden og tilbrakte hele natten der. Denne flyplassen var veldig stor, men lett og finne frem på. Var soverom/stillerom hvor vi fant hver vår «seng» etter hvert, og fikk oss noen timer på øyet. Randi fikk ikke seng, hun sov på gulvet. Det var hardt.

Klokken 07.40 am var det avreise fra Doha til siste stopp: Dar es Salaam. Det var nye seks timer på fly, men flere av dem gikk med til soving.

Til dere som tenker dere til Tanzania, anbefaler vi Qatar Airways. Bagasjen kom frem (selv med mellomlandigen), mat og drikke var inkludert i billetten, og det var egen tv med masse gratis filmer vi kunne boltre oss med.

Da vi landet i Dar es Salaam slapp vi å stå i visum-kø da vi hadde fikset dette på forhånd. Det sparte oss for mye tid. Bagasjen var allerede tatt av båndet da vi skulle hente den, så slapp og vente på den og. Med all bagasjen trygt på plass, var det å finne taxi. Det var null stress. ALLE ville kjøre oss, men klarte å prute oss til en bra pris i og med at vi trengte to biler pga. all bagasjen. Vi betalte 30 USD pr. taxi. Dette er kanskje litt mye, men helt ny i et nytt land så slo vi nå til.

Det tok ca. 30 min fra flyplassen til fergeterminalen i rushtiden. Ved ankomst fergeterminalen tipset sjåføren oss om at vi burde sjekke om det var ledige billetter på fergen, i og med at vi ikke hadde bestilt på forhånd. Tonje og Randi fikk tak i billetter til oss, men ble på VIP og VIP deluxe da det var det eneste ledig. Ble ca 500 kr hver, men var verdt det for å slippe å ligge en natt på hotell i Dar. Neste gang vi skal ta fergen skal vi bestille billetter på forhånd, så vi er sikker på at vi kommer med, og det blir billigere.

Fra drosjen til fergen ble vi «overfalt» av folk som ville bære bagasjen vår. Dette takket vi nei til gjentatte ganger, da vi hadde hørt at de forventet tips for det. De klarte allikevel på en eller annen måte å få til at de skulle ha tips av oss, men vi nektet

.

På plass på fergen, ventet en 2 timers tur over til Zanzibar som vi skal være 2,5 uker til sammen. Hotellet vårt (Best Western Plus) lå rett bak fergeterminalen, så var to minutters gange. Rommene her var veldig fine og god standard. Etter en tidlig middag hoppet vi rett i seng etter å ha vært på reise i 28 timer.

Baadaye (på gjensyn).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *