Språkkurs og annet gøy i Stone Town

Hujambo!

Siden sist har vi flyttet på oss fra vakre Nungwi til Stone Town, og så videre til Moshi. I dette innlegget vil vi skrive om hva vi gjorde i Stone Town de seks dagene vi var der.

Vi tok taxi fra hotellet i Nungwi til Stone Town søndag formiddag. Det var en noe humpete tur, men mye interessant å se på langs veiene. Det er spennende å se hvordan folk lever her. Vi sjekket inn på Mizingani Seafront Hotel, hvor to av oss ble tildelt suite, mens to andre fikk tildelt ”kjellerleilighet”. Til tross for det var alle veldig fornøyde med standarden og personalet på dette hotellet. Vi fikk hjelp til alt vi trengte, til og med et legebesøk da vi trengte det, og vi ble fulgt rundt i Stone Towns labyrinter. Vi følte oss veldig trygge. Vi anbefaler Mizingani, det er et flott hotell som ligger veldig sentralt, det har basseng, er relativt billig og best av alt: det tar to minutter å gå til skolen.

Vi hadde fem dager Swahilikurs med læreren vår Benjamin. Vi benyttet oss av selskapet Swahilicourses, som tidligere studenter har anbefalt oss. Benjamin er en veldig hjelpsom mann som fikser mye, han er flink i engelsk og en god lærer. Eneste minus er at prisen for kurset er ganske stiv – 260 dollar for de fem dagene med skole og bøker.

En ettermiddag dro vi på en Sandbank som ligger ca. 15 min med båt fra Stone Town. Benjamin fikset en båt for oss som kostet 45000 shilling (180 kr) for 9 stk. Det var helt nydelig ute på Sandbanken, vi solte oss, badet og koste oss i noen timer før vi dro tilbake til hotellet.

Den ene skoledagen tilbragte vi ute på rundtur i Stone Town med guide. En varm opplevelse, men også spennende. Vi besøkte markeder som hadde all slags mat, gater med små butikker og bygninger, fine utsiktspunkter og slavemuseum. Her fikk vi blant annet se gruvene de oppholde slavene i som straff. Dette var en klaustrofobisk opplevelse til tross for at vi bare var 11 stk i et rom hvor de plasserte 72(!) slaver på slutten av 1800-tallet.

Vår siste ettermiddag i Stone Town dro vi på utflukt til Prison Island som også ligger en kort båttur utenfor Stone Town til en billig penge. Her fikk vi se store, søte (?) skilpadder og det gamle fengselet. Etter dette slang vi oss ned og gjorde det vi gjør best: solings, badings og chillings med musikk på høyttaleren. Stemning! Prison Island er et ”must” i Stone Town, og vi anbefaler alle som er i byen å dra hit.

Et annet MUST i Stone Town er restauranten Ma Shaa Allah – her har de verdens beste indisk, undertegnet av disse elleve svette nordmennene nedenfor. Spis der! Billigbillig.

Samme kveld hadde vi en (to-tre?) meget happy hour på 6 Degrees South. Kjempegode mojitos og nydelig utsikt over solnedgangen. Vi koste oss blant alle kjæresteparene. Etterpå ble det middag på Tapéria, hvor det ble skjev fordeling mellom vin og mat. Hvordan skal man lære afrikanere at nordmenn trenger store bord til all drikken sin? Flere av oss erfarte i løpet av natten at vi ikke  kan danse som afrikanere. Her gjelder det å vrikke på hoftene!

Nå holder vi på å komme på plass i Moshi, og kommer snart med et blogginnlegg om de første dagene her 🙂 Snakkes!