Tudo bem!

Olá! Vi er nå godt i gang med vår utveksling her i Coimbra, Portugal. Det har vært to veldig hektiske, men spennende uker så langt!

Turen vår startet med 2 dager i vakre Lisboa. Hostellet vi bodde på lå nede med havet, med fin utsikt over solnedgangen. Vi rakk akkurat å få sett oss litt rundt, før turen gikk videre til Coimbra med buss. Gatene der var sjarmerende med sine karakteristiske fliser på husene, og den søte trikken som kjører rundt. God mat har de også, blant annet spiser de mye torsk, som de her bare kaller bacalao (men som ikke er gryteretten). Noen portugisere sier bare vi er fra «Cod-fish-country» når vi forteller vi er fra Norge, siden det er der mye av fisken de spiser er importert fra.

         

Her i Coimbra går vi begge mandag til fredag på forskjellige helsesentere som praksis. Dette er en veldig interessant praksis, og vi føler allerede vi har lært en del. Vi har litt ulik oppbygging på helsesentrene. På det ene helsesenteret er dagene delt inn i ulike tema. På mandag det fokus på diabetesoppfølging og diabetessår. På tirsdag og onsdag er det en slags hjemmesykepleie hvor vi kjører hjem til pasienter og utfører ulike prosedyrer som sårstell, sette sprøyter og lignende. På torsdag er det barn og unge, og på fredag er det graviditet og kvinnesykdommer. Det går i de samme oppgavene på det andre helsesenteret også, men der skjer det litt av alt hver vakt.

Et av helsesenterene

I tillegg er vi nesten oversosialiserte, med både en gruppe med andre sykepleierstudenter som er med i Erasmus, og en veldig fin gjeng vi bor med på 8 stk i leiligheten. Vi har sett oss en del rundt i byen allerede, det er en gammel by med mange tradisjoner. Universitet er fra 1500-tallet og står på UNESCOS world heritage list. Byen er regnet som en av de aller viktigste studentbyene i Portugal, og dette merkes.

Utsikt over byen med universitetet på toppen
Inngangen til biblioteket

Oss sammen med to av våre flatmates

I starten når vi kom hit var vi litt skuffet, da det var ganske kaldt. Dette har bedret seg masse den siste uken, og vi har hatt lange dager med sol på vår nedslitte, men fantastiske balkong som ligger i toppetasjen. Så alt i alt har vi det altså veldig bra her nede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.