Long overdue oppdatering!

Aye lads!

Vi starter dette blogginnlegget med å avsløre hva som ble sagt i videoene i forrige innlegg. Tipper dere er veldig spente. Her kommer oversettelsen:

Is mise Helene = Jeg heter Helene

Cén t-ainm atá ortsa? = Hva heter du?

Conas atá tú? = Hvordan går det?

Tá mé go maith! = Jeg har det bra!

Som dere ser har gælisk et avansert skriftspråk. For vår del var det mer enn nok arbeid å lære seg disse frasene. Heldigvis snakker folk engelsk her.

Vi har vært sykt travle den siste tiden, og det er i hovedsak på grunn av at vi er i praksis. Der er vi fra 8.30 – 16.00 hver dag, og er ganske slitne når vi kommer hjem. Mer om dette og hvordan det er å være radiograf i Irland kommer i ett annet innlegg!

I mellomtiden har vi også byttet leilighet 🙁 Vi flyttet i fra verdens beste sofa i toppleiligheten vår i Usher´s Quay (uttales key, ikke spør hvorfor), til en litt muggen leilighet ca 10 minutter unna.

Som nevnt tidligere har vi hatt ulike utflukter med skolen hver fredag. Vi har blant annet vært en tur i Wicklow og Kilkenny, som er kjent guidet tour. Vi fikk en fin naturopplevelse i Wicklow, og fikk se litt av hva middelalderbyen Kilkenny har å by på.

 

 

 

 

 

 

 

En annen fredagsaktivitet var å besøke (det vi synes er) Dublins beste turistattraksjon: Guinness Storehouse. I dette bygget begynte Arthur Guinness å brygge øl i siste halvdel av 1700-tallet. Han hadde så stor tro på ølet at han skrev under på en leiekontrakt som varte i 9000 år.  Guinness storehouse har syv interaktive etasjer hvor man får lære om alt om bryggeprossessen fra ingrediens til ferdig produkt. Man får også mulighet til å tappe sin egen øl, samt lære seg å drikke den på riktig måte. Det er altså ikke bare å chugge. Verdt å ta seg en tur hvis du liker øl! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forresten så er det en heftig 360 graders bar oppe på toppen, hvor du kan nyte en iskald Guinness!

 

 

 

 

 

 

 

Helt på tampen har vi en liten BILDEBONANZA . Selv om vi kan kalle oss fotografer/radiografer i slutten av juni, er det åpenbart at våre ferdigheter er begrenset til røntgenbildetaking.  Vi vil dermed beklage for litt ymse kvalitet på bildene. But but it’s not only only, so ENJOY ;);)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

See yaah

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *