På plass i Moshi og KCMC

Da er vi endelig skikkelig på plass i Moshi og har startet praksisen vår på KCMC sykehus. For de av dere som lurer på hvorfor vi ikke bor på Doctors compound, så er dette litt av grunnen:

Det hele startet med at vi fikk tildelt et lite koselig hus hvor vi skulle bo alle seks de neste 2,5 månedene. Da vi kom inn så vi to senger plassert i stuen. Vi fikk beskjed om at det var fullt på Campus og at dette derfor var det siste huset som var tilgjengelig. Vi skulle egentlig ha tre soverom. Noen av jentene fikk også litt panikk når de hørte rotter/mus i veggen ved sengene. Vi hadde også en som hadde astma i gruppen og det var derfor ikke helsemessig mulig å bo der på grunn av mugg i samtlige rom. Vi hadde i tillegg en vennegjeng/ den andre utvekslinggruppen som bodde på hostell like i nærheten. De var strålende fornøyd og hadde både basseng og kokk. Vi var solgt og flyttet på dagen inn på Paradise in Backpackers Hostel. Vi hadde derimot gledet oss masse til å bo på KCMC sitt campus og bli kjent med andre studenter.  Vi har nok vært svært uheldig med huset vi fikk tildelt da Compound var fult, for vi har truffet på andre studenter som har vært strålende fornøyd med stedet.

Vi lever likevel relativt primitivt og får føle på den afrikanske standarden. Vi har nå flyttet tilbake til «leirskolen» med hele gruppen på seks på et soverom. Vi får kjenne på det å være tett på hverandre, spesielt da døren til dusjen og do ikke går an å lukke! PS: til dere som skal til Afrika: ta med MASSE imodium! Vi er likevel kjempe fornøyd med internett, basseng, egen kokk og ikke minst å bo med den andre gjengen. Ellers går dagene til å vaske klær, stryke, spise god mat, hyppige toalettbesøk (har snart ruinert hostellet for doruller), sole oss, skrive bacheloroppgave(?), bade og utforske byen.

Vi har endelig fått fikset med visum. Som mange av dere kanskje vet, godtok ikke sykehuset studentvisumet vi hadde fått gjennom den svenske ambassaden. Kontaktpersonen vår her på KCMC var heldigvis hjelpsom og ordnet med nytt visum for oss. For studenter som skal reise her senere: hør på utvekslingsstedet dere skal være på om hvilket visum som kreves.

På sykehuset på KCMC har vi laget en roteringsplan hvor vi fikk velge selv hvilke avdelinger vi ønsker å observere(?!). Selv om det egentlig skal være en observasjonspraksis har vi fått være med på mye. Marte og Thea har begynt på barneavdelingen hvor de skal være 10 dager. Ida og Ada ønsket å starte på akuttmottaket før de reiste for å bestige Kilimanjaros topp (vi heier på de). Sonja og Mariette startet på brannskaden hvor de var i to dager, før de skal videre på fødeavdelingen. På brannskaden var det mange inntrykk og de fikk også være med å prøve seg på stell av sårene. Vi har allerede fått se hvor annerledes sykehuset er i Afrika enn i Norge. Som vi hadde forventet er det begrenset med ressurser og teknologi. Ellers har vi fått se at det å få 4-mannsrom i Norge ikke er så ille i forhold til her, da de gjerne ligger opp mot 20 pasienter på et rom her.

Nå gleder vi oss til en ny uke med spennende praksis, Afrika life og å feire Marte sin bursdag på tirsdag!

Vi blogges!