Tiden mellom språkkurs og praksisstart – en ferie på Zanzibar

Vi hadde litt tid å slå ihjel, og planla før vi reiste at vi skulle ha litt ferie.
Reisen gikk først til Nungwi, så til Matemwe og så til Nungwi igjen. Vi tenkte at i dette innlegget, skal vi gi tips til hvor de beste strendene er, steder å bo og hva du må og burde tenke på før du reiser rundt.

TIPS 1 – Booking
Det å forvente at noen av de hotteste stedene, spesielt i Nungwi, har ledig rom til alle sammen om 3 dager; det er ganske ektravagant. Man trenger absolutt ikke å booke 6 måneder i forveien, men kanskje 2-3 uker.

TIPS 2 – Før du reiser
Få steder tar bankkort andre steder en Stone-Town. Ta ut penger i Stone-Town, og ta heller for mye enn for lite.

TIPS 3 – Steder å reise til, steder å bo
Vi anbefaler å reise litt rundt, da det kan være ganske ensformig å være på et sted i nesten 2 uker; som vi hadde vært.

Først reiste vi til Nungwi. Det er et isolert hotell, hvor frokost og middag var inkludert. Fine rom, men ingen strand. Det ble til at man var med bassenget. Dersom alle ønsker å ligger ved poolen, så er dette er fint sted. 2 dager ved bassenget var nok for oss – vi er glad i sjøvann og strand. Hotellet tar kort i resepsjonen, men det er 20% betalingsavgift ved betaling med kort. Hotellet var kjempefint, og passer perfekt for 100% avslapning i noen dager.

HOTELLETS NAVN: Mnarani Beach Cottages

Siden vi ikke fikk booket noe mer her enn 2 dager, bestemte vi oss for å reise til Matemwe: en annen liten by som ligger mer på østsiden. Det er en biltur på 30-40 minutter.

Vi startet i Matemwe på Keys Bugalows. Det ser veldig surfer-hang-lose-cool ut her. Rolig stemning, og det er nok på grunn av at alle som jobber der en enten er 100% zen eller høy – alt etter som. Bungalowene har IKKE air condition, IKKE dør til badet og stranda er IKKE badevennlig. Bungalowene er IKKE menneskevennlig, da det var en god lukt av geit. Gruppen fikk en laber stemning, og alle satt bare å gruet seg til første natt her. Vi spankulerte nedover stranda, og fant et nytt sted hvor vi trivdes veldig godt! Vi sov ikke en eneste natt på Keys, og fikk igjen 80% av pengene vi hadde betalt etter å ha gitt muntlig beskjed.

Key Bungalows
Utsikten fra bungalowen på Keys

Vi dro kofferter langs stranden drøye 500 meter, og var fornøyde med dagens treningsøkt etter dette. Fremdeles ingen badestrand, men veldig fint bassengområde på hotellet.

HOTELLETS NAVN: Matemwe Baharini Villas

Vi reiste så tilbake til Nungwi, men da til den vestlige delen av nord-spissen på Zanzibar. Her bodde vi i gå-avstand til stranden: En hvit og blå stranden – akkurat som på bildene på Internett. G.Oasis drives av en gjeng med hyggelige mennesker, og stedet har en god atmosfære. Rommene har IKKE air condition, men til tross for dette anbefaler vi å bo her. Folka her er behjelpelig med å fikse utflukter. Vi var med på seiling i solnedgangen: helt fantastisk. Vi fikk også bade fra båten, og man får se ganske langt nedover kysten.

HOTELLETS NAVN: G.Oasis

Nungwi er et ganske turistifisert sted, med mye som skjer. Vi følte oss svært komfortable her, og det som skjer her ligger nærmere det vi er vant med. Veldig deilig sted å bare slappe max av.

AKTIVITETER
Vi har gjort en god del av turist-tingene som kan gjøres på denne øya.
Spice-tour er ganske turistifisert, men kan være veldig hyggelig dersom man liker slike ting. Vi opplevde at alle ønsker penger i tips hele tiden, noe vi ikke var forberedt på. Vi møtte også på en søskenflokk, hvor vi endte opp med å gi moren penger. Mange av oss følte dette var veldig ubehagelig, da det ligger så utenfor våre vaner å betale mødre for å leke med barna. Det var tydelig at dette var vanlig for disse barna, og det kunne virke som om de nærmest var en turistattraksjon. Dette gjelder sikkert ikke alle krydderturene! Men det er nok uansett et tipse-press, uansett hvilken kryddertur man velger.

Vi har også vært på snorking rundt Mnemba Island. Dette var virkelig en opplevelse. Vi var heldige som fikk se delfiner, så det gjelder å reise så tidlig som mulig – både for delfiner og litt privatliv. Her var det mange fine fisker, og utsikten til øya var fantastisk. For dette betalte vi 45 000 shilling (15$), og fikk med dette utstyr, vann og frukt.

Seiling i solnedgang er også en opplevelse. Gjennom G.Oasis fikk vi med 2 enheter med øl/cider/vann. Vi var ute på sjøen i ca. 3,5 time, og møtte på mange hyggelige mennesker på båten. Kapteinen var en morsom mann, med mange røverhistorier på lur. For dette betalte vi 45 000 shilling (15$).

Alle disse aktivitetene kan bestilles på alle hotellene/stedene man velger å bo ved.