En uke i Stone Town

Fra Nungwi bar det avsted til Stone Town for en uke med språkkurs. Vi bodde på hotellet Dhow Palace, et bygg fra 1500-tallet som har vært eid av forskjellige sultaner. Her møtte vi mange hyggelige ansatte, som viste seg å være nyttige i swahili-treningen vår. Vi lærte mange gode fraser, og de fikk seg en god latter. Hotellet sto til forventningene, med god frokost, flott svømmebasseng og til alles store begeistring – AIRCONDITION. Strømregninga deres ble ikke billig den uka – for å si det sånn.

Men, alvoret ventet. Mandagen startet språkkurs med læreren vår, Benjamin. Her var vi virkelig tilbake til skolen, der vi satt på steinharde trestoler, der det verken var aircondition eller vifter. Her lærte vi det grunnleggende: hilsener, tall, small talk, og anatomi. Vi fikk også vite at vi har gått i alle turistfellene, og at man ikke skal si «jambo!» eller «hakuna matata» – men heller «sijambo» og «hamna shida». Benjamin var veldig behjelpelig, og ordnet med utflukter og det praktiske, som f.eks simkort. Han var også den som organiserte hele reisen til Moshi. For 5 dagers (20 timer) swahili-kurs og bøker betalte vi 260 USD. Dette synes vi var litt i meste laget i forhold til læringsutbyttet, og i tillegg gikk en dag bort til sightseeing.

Det anbefales å få en guidet tur gjennom Stone Towns labyrint-pregede gater, men man bør begynne tidlig på morgenen da det fort blir ganske hett for solsky «wazungus» («hvite mennesker» – subst., flertall). Stone Town er en spennende by, med over 50 moskèer, gode restauranter og kjekke utflukter. Vi tok båtturer til diverse småøyer i nærheten av Zanzibar. Vi tilbragte en ettermiddag på en sandbank som vi fikk nesten helt for oss selv. Alle dro når vi gikk i land på øyen, hint hint? Vi besøkte også Prison Island, skilpaddeøyen. Her koste vi med skilpaddene og chillet på stranden og i sjøen, som minnet mer om et halvvarmt badekar enn et forfriskende dypp.

Et par brennhete tips til alle våre følgere: på The Silk Route Restaurant har de god indisk mat, og Tatu er en morsom plass hvis du vil ut og vrikke på dansefoten. Solnedgangen er flott med en leskedrikk i hånden på takterrassen til 6 Degrees South.

XOXO, Spice Girls.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.