Obidos & Batalha

Heisann, Silje her!

Livet her i Coimbra begynner gradvis å minne om vanlige hverdager, og dagene er nå litt mindre travle. Vi begynner å komme inn i rutinene i praksis og å bli kjent med byen. I helgene har vi muligheten til å utforske Portugal litt. Helgen som var reiste jeg og to andre fra leiligheten på en dagstur til Obidos og Batalha. Dette er en av mange turer som blir arrangert billig for Erasmus-studentene her. Vi fikk det hele med buss og inngangsbilletter for 15 euro!

Vi var bare en time i Batalha, for å se et stort og nydelig kloster fra 1300-tallet. Deretter reiste vi videre til Obidos, som var en liten og veldig sjarmerende by. Hele byen er innenfor en svær mur med borger, som gjør at det hele ser ut som det er tatt rett ut fra et eventyr (se bilde under). I tillegg var de smale gatene innenfor muren veldig søte, med blomster og hvite murbygninger. Denne helgen var det også en sjokolade-festival der, som var mye av grunnen til at vi ville reise. Dessverre ble vi alle satt ut av all sjokoladen der, så vi glemte nesten helt å ta bilder. De hadde blant annet mye godt å smake på, show der de viste oppskrifter med sjokolade og svære skulpturer laget av sjokolade. Alt i alt en veldig fin opplevelse, og jeg vil anbefale Obidos til alle som har tenkt seg litt rundt i Portugal.

Klosteret i Batalha

Obidos

Skulptur laget av 300 kg sjokolade

Akkurat nå var vi så heldige å få to ekstra dager påskeferie, siden sykepleierne her streiker. Jeg reiser til Lisboa i påsken, mens Hannah skal ta seg en tur til varmen ved Algarve-kysten. God påske alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.