Dutch eksamen, avsluttningseksamen og praksis

Heisann!
Nå har det gått en stund siden vi blogget sist. Har vel vært litt for mye å gjøre på her. De siste ukene har vi jobbet med assignment, hatt dutch eksamen og vært ute i praksis.

Praksis var utrolig kjekt! Lakshana var i Helmond som ligger 30 min fra Eindhoven og Henriette var i Heerlen som ligger 1 time fra Eindhoven. Vi var der i totalt 3 uker. Vi skulle egentlig være i praksis en lenger periode men på grunn av noen komplikasjoner som oppsto før vi kom ned hit så fikk vi en kortere praksisperiode.
Det var spennende å oppleve praksis i et annet land for å se hvordan de jobbet der i forhold til Norge. De tok oss godt imot, utrolig koselige personale. Det oppsto problemer med kommunikasjonen av og til på grunn av at det var ikke alle som kunne like godt med engelsk, men de prøvde sitt beste. Vi var hovedsakelig i MRI (magnetic reconance imaging) praksis men den siste uken spurte vi om å få kunne se litt flere modaliteter. Henriette fikk være på CT,  PET/CT på nukleærmedisinsk avdeling, skjelettscintigrafi, beintetgthetsmåling og operasjon. Lakshana fikk være på konvensjonell røntgen, CT og nukleærmedisin den siste uken. Utrolig spennende!
Praksisdagene var lengre enn det vi er vant til i Norge. Dro ofte hjemmefra rundt 7.30 og kom hjem rundt kl. 18.00. Slitne som vi var når vi kom hjem så var det rett på oppgaveskriving.

Ingen av oss to hadde vært i en MR maskin før. Henriette spurte om hun kunne få prøvd ut å være inni en og de var veldig åpne for det og sa de kunne skanne noen sekvenser mens hun lå der inne. Når Henriette kom hjem og fortalte hvor spennende det var så ville Lakshana også ta en sjans og spør de i praksis om det samme. Fikk samme respons om at de kunne skanne henne. Vi begge fikk skannet hodet som tar rundt 10-15 minutter. Det var de lengste 10-15 minuttene noen gang. Det å vite at man ikke kan bevege seg og må bare ligge å vente på at tiden skal gå var ikke noe særlig. Men samtidig så var det litt spennende fordi vi kjente igjen de forskjellige sekvensene som ble skannet. Det verste var vel DWI (diffusion weighted) hvor det bråker og rister må maskinen. Prøver ikke å skremme noen som ikke har vært i MR før hehe. Men det er bare så annerledes å oppleve det selv. Det har alltid vært så lett å fortelle pasienten om at de må ligge stille i 20 min, helt til du må gjør det selv.

Etter et par uker med dutch hver onsdag så var det endelig på tide med en eksamen. Eksamen skjedde muntlig hvor de tok oss inn 1 og 1 og hadde en dialog med oss. Vi ble først spurt om å oversette noen engelske ord de sa til oss på dutch. Også motsatt. Så fortalte de oss noen setninger som vi skulle oversette hva betydde. Og til slutt hadde de en kort samtale hvor de spurte hva heter du, hvor gammel er du, hvor kommer du fra, osv. Vi alle besto med glans.

Her er våre snille student dutch lærere og utvekslingsstudentene.

Helt til slutt så var det vår store assignment eksamen. Vi fikk utdelt en case som vi fikk 3 uker på å jobbe med. På fredag så var fristen til å sende inn vår ferdige produkt til både lærere og opponent gruppen. Vi skulle kritisk vurdere andres gruppens oppgave og stille klar noen spørsmål som vi skulle stille på eksamensdagen.
Idag hadde vi vår eksamen som foregikk muntlig. Vi var delt inn i to grupper, gruppe en som er Henriette og Lakshana, også var det gruppe nummer to som er Rok, Ana og Maria. Dette er gruppene som jobbet med oppgaven sammen. På selve eksamen så satt gruppene mot hverandre som opponent grupper og lærerne satt på siden. Eksamen foregikk i 45-60min per gruppe hvor vi fikk spørsmål fra opponent gruppen og lærerne som vi skulle svare på og eventuelt forsvare. Hele karakteren var basert på ferdig levert produkt, vår evne til å kritisk vurdere opponent gruppen og vår evne for å forsvare vår egen oppgave. Vi var veldig fornøyd med utfallet, hvor vi fikk 9/10 (karaktersystemet er annerledes her, hvor 10 er høyest).

Senere idag ble vi invert til bowling av våre faddere, som de hadde arrangert via skolen. Så både faddere og lærerne var med. Det ble god mat, drinker og bowling.


Her er det et bilde av hele gjengen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.