Garden route

Vi var så heldige og fikk en lang påskeferie (uken etter den norske påskeferien) og vi planla derfor å utforske sørkysten av Sør-Afrika. Garden Route er en populær strekning langs den sørlige kysten og vi bestemte oss derfor for å kjøre denne turen og oppleve alt som dukket opp på veien. Vi startet med å kjøre fra Cape Town tidlig på morgenen og første stopp ble i Mossel Bay hvor noen av oss testet ut sandboarding. Dette var et nydelig sted med fine sand dunes, hvor vi koste oss masse, men det ble litt knall og fall. Om noen vil teste dette ut anbefaler vi buff og solbriller for å unngå å få sand i munn og øyne (!!!).

Turen gikk deretter videre til Knysna som er en veldig populær ferieplass. Her bodde vi på en koselig liten campingplass hvor vi overnattet før vi dro videre til Bloukrans bridge i Tsitsikamma. Bloukrans bridge er Afrikas høyeste bro på 216m, og gjett hva vi gjorde der!

Dette var en sinnsyk opplevelse, og utsikten var helt nydelig!

I Tsitsikamma har de også en nasjonalpark hvor gikk på tur til Storms River hvor de hadde flere hengebroer. Langs stien tok vi masse fine bilder og møtte på mange søte Dassies.

Samme kveld kjørte vi videre til Port Elizabeth hvor vi overnattet i en stor og fin leilighet. Like utenfor Port Elizabeth finnes det en nasjonalpark kalt Addo Elephant park. Her måtte vi selvfølgelig ta turen. Vi hadde egentlig bestilt en guidet tur gjennom parken, men klarte akkurat å komme for sent (African time – vi har visst blitt som resten av lokalbefolkningen). Heldigvis kunne vi kjøre vår egen bil gjennom parken, noe som viste seg å være lurt i og med at vi endte opp med å bli der i 5-6 timer. På turen fikk vi øye på både zebraer, villsvin og elefanter. Vi så også tusenvis av Flightless Dung Beetles, dette var noen store biller som gikk rundt og trillet på elefantbæsj. Vi så også mange forskjellige antilopetyper, blant annet mange Kudus.

Hele onsdag kveld og torsdag formiddag gikk til kjøring mot det sørligste punktet i hele Afrika, L´Agulhas. Fun fact; her møtes Det indiskehav og Atlanterhavet. På noen dager er det mulig å se skille mellom de to havene ved at bølgene slår i mot hverandre. Dette var en fin, liten by som var verdt å få med seg. 

Planen var egentlig å kjøre hjem samme dag, men på grunn av mye kjøring de siste dagene, fant vi ut at vi ville bli en natt ekstra. På jakt etter et sted å bo, oppdaget vi den lille plassen Arniston hvor vi sjekket inn på et hotell. Her tok vi oss en velfortjent middag og slappet av resten av kvelden. Neste morgen godtet vi oss med det store frokostutvalget før vi spaserte til noen kjente grotter i nærheten. Her var det varmt i vannet og vi koste oss i flere timer på stranden før vi tok turen hjem.

Dette var en helt fantastisk uke og vi har fått opplevd utrolig mye på kort tid. Vi anbefaler denne ruten til alle som tar turen til Sør-Afrika!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.