Livstegn fra Tyskland

Heihei!
Nå har det gått en ny mnd på utveksling, og jeg begynner for alvor å finne meg til rette i Tyskland. I dette innlegget tenkte jeg derfor å komme med litt praktisk info for deg som vurderer å ta et semester i Oldenburg.

Bolig:
Når du søker om utveksling må du samtidig velge om du vil søke om studentbolig, eller leie privat. Skolen har begrenset med studentboliger, men utvekslingsstudenter blir prioritert og jeg vet kun et fåtall som ikke fikk plass. Jeg valgte dette alternativet selv og har ikke angret et sekund – betaler ca. 1600kr/mnd (!) og bor rundt 10 minutters gange unna universitetet. I tillegg er det kjempesosialt og hver studentbolig har sine egne aktiviteter og sin egen studentbar. Det er ca 5 bygninger med studentboliger, noen er finere enn andre, det varierer mellom 1-14 romkamerater, og noen er i byen (10 min med buss) mens andre er nære skolen. Leier du privat får du ofte bedre standard, men leien er igjen dyrere – rundt 4000kr/mnd.

Transport:
Jeg ville uten tvil kjøpt en sykkel, uansett om du bor på campus eller i byen. Det sparer deg MYE tid! Uansett får du gratis kollektivtransport i hele denne delen av Tyskland dersom du viser studentkortet ditt. Det sparer deg for hundrevis av euro, så bruk muligheten mens du har den! Bare de siste ukene har vi reist gratis til Bremen, Hamburg og Hannover, og skolen setter også opp billige turer til Holland og andre deler av Tyskland.

Campus:
Skolen har to campuser, Haarentor og Wechloy – og hvilket du går til avhenger av hva du studerer. Jeg har kjemi og biologi på Wechloy og økonomi/samfunnsdag på Haarentor. Det er ca 1 km mellom de, og det går busser hvert 20 min (du kan også gå) – men her anbefaler jeg igjen sykkel, spesielt om du må reise endel fram og tilbake. Hver campus har bla. bibliotek – og kantine der du for 2-5 euro kan velge mellom 15-20 forskjellige middager.

Fag/ Eksamen:
Jeg hadde en litt ‘rocky start’ her nede, da det viste seg at jeg var eneste søker på studieprogrammet jeg trodde jeg skulle delta på – så flere av fagene mine ble avlyst. Selv om det var veldig stressende så er det også greit å vite at om noe går galt, så er det veldig mange som jobber hardt for at du likevel får en god utvekslingsopplevelse! Eksamen her er ganske ulik det jeg er vant med hjemmefra. Eksamen er en 20 minutters presentasjon (du velger selv tema/dato fra en liste), diskusjon etterpå, også er du ferdig! Du trenger altså kun å kunne ditt tema, heller enn å pugge hele pensum. Til gjengjeld får man bare 3 studiepoeng i de fleste fag, så man må ha ganske mange flere fag her enn hjemmefra. I andre fag må man skrive en 10-15 siders rapport for å bestå.

Tror det var alt jeg kommer på i denne omgang, legger ved et par bilder fra de siste ukene – inkludert et bilde av den gangen jeg fikk servert ‘sprøstekt melorm’ til lunsj!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.