Tips & triks i San Diego

Ållrait! Tenkte å slenge inn et lite innlegg om litt «Tips & Triks» her i San Diego! Bare litt praktisk om lure ting her i SD!

Transport
Her i junaiten finnes det slightly flere transportalternativer enn hjemme. Både Uber og Lyft blir flittig brukt, og begge appene har rabatter for førstegangs registrering, så det er jo greit! Billig er det også, sånn generelt sett. 

Når det gjelder offentlig transport, så er det et ganske enkelt og rimelig system her i SD. Trolleyen har tre linjer, Green – fra Downtown, via SDSU, til Santee, Orange – Fra Downtown, til El Cajon, og Blue – fra Downtown, til San Ysidro, som ligger helt veg grensen til Mexico.

I tillegg går det masse busser, og SDSU har sin egen transport-terminal, så superbeleilig i forhold til å komme seg rundt!

Jeg vil anbefale å laste ned billett-appen til MTS – CompassCloud – siden man kan kjøpe billetter rett i appen, enten ved hjelp av bankkort, eller PayPal. En dagsbillett (typen som vi brukte mest) koster 5 dollar, og da kan man reise så mye, og så langt man vil, innenfor San Diego. SDSU tilbyr også internasjonale studenter å kjøpe et semesterpass, men dette må hver enkelt selv vurdere om det er verdt. Semesterpasset koster en del, og vi fant ut at vi ikke ville bruke masse penger, og at vi ikke kom til å bruke det nok til at det ville lønne seg.

Her på campus har vi også gule Ofo-sykler, som er supergreit å bruke for å navigere rundt på det store området som omfatter SDSU campusen! Last ned Ofo-appen, og sykle i vei!  😀

Kino
SDSU studenter får rabatt på hver eneste kinobillett man kjøper på AMC Theatres i Fashion og Mission Valley. I tillegg kan man også melde seg inn i AMC Stubs, og da får man ekstra rabatter, som 5$ Tuesday Movie Deal hvor billettene koster bare 5$ hele tirsdagen! I tillegg får man rabatt på popcorn og drikke, så score! Fikk forresten vite hin dagen at det går an å kjøpe noe som heter «MoviePass», hvor man subscriber på nettsiden for ca. 10 dollar i måneden, og dermed kan se ubegrenset med filmer – så gjerne verdt å sjekke det ut om du liker å gå på kino!

 

Daglivarehandel
Noe av det jeg syns er morsomt her i junaiten er daglivarebutikkene. Alt er mye større her enn hjemme, og de vanligste butikkene jeg har benyttet meg av her borte er Target  <3 og Walmart, samt Trader Joes, som finnes her på campus! Både Target og Walmart har ALT man kan tenke seg av dagligvarer, i tillegg til alt mulig annet man kunne komme til å trenge, som sminke, klær, sengetøy, notatbøker, skrivesaker, film, spill, bøker, fritidsartikler, og mye, mye mer!

 

Opplevelser
Som SDSU student har man tilgang til rabatter hos flere store fornøyelsesparker her i California. For eksempel San Diego Zoo, Universal Studios i LA, SeaWorld, Legoland, og flere!

 

StudentSport
Alle studentlagene her på SDSU spiller masse hjemmekamper – og som SDSU student får man gratisbilletter til alle disse kampene! I begynnelsen av semesteret får man tilsendt en mail, hvor man får info om hvordan man går frem for å registrere seg til nettsiden hvor man får tak i studentbillettene. Dette gjelder spesielt for SDSU Basketball og SDSU American Football, mens SDSU Baseball, og andre sportseventer som regel opererer etter førstemann til mølla på selve kampdagen, og gir ut billettene utenfor den aktuelle stadionen hvor kampen går for seg!

 

Og det var i grunnen det jeg kom på for øyeblikket, får heller oppdatere innlegget om jeg kommer på mer! Sååå, snakkes neste gang bloggen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.