3 uker i Manchester

Nå har jeg vært i Manchester en stund og liker byen veldig godt!

Jeg bor på «Hulme hall» som er en av campus-ene til universitetet i Manchester. Før jeg reiste registrerte jeg meg hos en komité som tar imot internasjonale studenter på flyplassen.  Dermed var det en student fra skolen som tok meg imot og reiste med meg til Hulme hall. Dette var en stor trygghet for meg, fordi flyet mitt landet på kveldstid og jeg hadde aldri vært i Storbritannia før. Denne tjenesten er bare tilgjengelig hvis du bor på universitetet sin campus.

Jeg valgte Manchester fordi det er en stor skole med mange internasjonale studenter. Det er over 40 000 studenter og 25% av dem er internasjonale. Bare i kollektivet er det en fra Kina, en fra Malaysia, en fra Bulgaria og 4 fra England.

Den første uken kaller de «Freshers week», som i stor grad kan sammenliknes med fadderuken i Bergen. Det er messer, fester, seminarer og mange andre sammenkomster å delta på.

Skolen er utrolig stor! De ha over 100 bygninger, noe som er ganske forvirrende til tider. Heldigvis har de gode kart og navnet på bygningene ligger på google maps. Den grå runde bygningen, også kalt «The big tin can» er hovedbygget, her ligger de største forelesnings salene.