Første uke i Moshi og på Gabriella

Da var det søndag, og første uke i Moshi er overstått. Da vi landet sist lørdag var vi spente og nysgjerrige på hvor vi skulle sove. Ane og Isa hadde allerede fått bekreftelse fra Doctor Compound, men det hadde ikke vi. Og siden dette er Afrika, så fikk vi ikke bekreftet noe før vi ankom stedet. Da vi ankom Moshi fikk vi fort vite fra veilederen vår, Brenda, at vi måtte sove et annet sted på grunn av litt kommunikasjonssvikt med KCMC. Så da ble vi tre plassert på Tanzania Volunteers, mens vi vinket farvel til Ane og Isa som skulle videre til Doctor Compound.  

Men denne hendelsen gjorde ingenting, og som de tilpassdyktige personene vi er, så fant vi fort roen i vårt midlertidige hjem. Her serverte de både frokost, lunsj og middag, samt som vi hadde to skilpadder, katt og to hunder i hagen. Gode madrasser var det også, så her ble vi litt betatt av hele stede. Men dette varte ikke lenge, for da mandagen kom så var det å pakke koffertene igjen, og flytte til vår endelige destinasjon, Doctor Compound. Her bor vi nå i et hus, litt unna Isa og Ane. Vi hadde blitt litt bortskjemte fra den andre plassen, med tanke på stander, men tenker at vi skal klare oss her også. Dyrene er skiftet ut med en ape, som har fått navnet Tor Olav, samt en høne, som starer dagen sin presist 04:49. 


Skilpadden og apekatten


Rommet på Doctor Compound 

Tirsdagen startet dagen på Gabriella Children Rehabilitation Center. De har nylig flyttet, så vi ble tatt litt på senga hvor lang reisevei vi har til og fra praksisstedet. Vi har kommet frem til at vi bruker cirka to timer hver vei. Mye av dette er på grunn av African time, hvor bussene ikke kjører fra sentrum før de er fulle. Heldigvis har nå Gabriella fikset en liten mini van, som plukker oss opp hver morning, så da blir reisetiden litt mindre. Vi har mikset sammen en liten videosnutt hvor vi filmer reiseveien hjem.


På vei hjem fra Gabriella.

Ellers har første uke på Gabriella gått mye i observasjon, for at vi skal får en oversikt over hvordan sentere drives, timene og barna som går her. Det er noen barn som bor der, mens andre komme på formiddagen. Det er mange barn og unge voksne, i en alder fra to til tjuefem og vi er blitt meget populære. Hver fredag er det er det dans og musikk på Gabriella. Dette syntes vi var veldig gøy, helt til vi måtte vise frem våre norske dance moves, med noen alt for stive hofter. Men barna og veiledere vår har som mål, at når vi kommer hjem til Norge, skal vi kunne shake like mye som barna her kan. 


Gabriella Children Rehabilitation Center, med Kilimanjaro i bakgrunnen.

På mandag skal vi velge oss ut noen barn som vi skal fokusere videre på, noe som vi tror blir veldig spennende.Utenom en hektisk praksis hverdag, går helgene til soling, spise ute og kos. Noe som vi ikke klager over, da vi har fått med oss hvordan været har vært hjemme i Norge.

Hilsen Marie, Sølvi og Svanhild

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.