Habari zenu!

Hei alle!

Praksisuke nr. 2 på KCMC er straks over, og siden sist har vi (Ane og Isa) hatt mye på agendaen.  Frem til nå har vi hatt mye observasjon, men har denne uken begynt å få litt mer ansvar. Det ble kanskje litt vel mye når vi plutselig fikk en 6 mnd gammel baby slengt i fanget uten å vite noe om hverken diagnose, alder, hvor mye de har vært her, eller hvordan man i det hele tatt holder en så liten skapning på riktig måte. Dagene begynner som regel med et par timer venting, noe som vi sakte men sikkert vender oss til, da dette er typisk «African time» og vi har fått beskjed om å være fleksible på dette.

Tidligere i uken var vi på omvisning på nesten alle avdelingene på sykehuset, men fødeavdelingen ble merkelig nok utelatt. Kanskje like greit! Det var mange inntrykk inne på sykehuset, blant annet lukt av infeksjoner, svette og urin. Det var overfylte rom og mange ulike og alvorlige skader samlet sammen, uten noen form for organisering som vi kunne forstå. Vi satt stor pris på å få lov til å se hvordan det er i et afrikansk sykehus, men den friske luften utenfor kom akkurat tidsnok. Hvert fall for Ane sin del, som nesten holdt på å gå i bakken på et punkt.

Videre har vi fått sett mer av de ulike pasientgruppene vi vil jobbe med fremover, blant annet spinalskader har vært fokuset denne uken. Vi har fått vite  de må reise i flere timer til et annet sykehus for å ta MR, dermed blir mange diagnosert som «SCIWORA» – Spinal Cord Injury Without Radiographic Abnormality. De begynte å operere på spinalskader i år, noe som fikk oss begge til å utbryte et lite «OI!». Til tross for at MR-maskin er veldig dyrt, synes vi at prioriteringen av 3D-printer til proteser som vi så på omvisningen kanskje var litt merkelig.

Ellers i uken har vi vært på Memorial Market, som var en småstressende og interessant opplevelse. Det var boder og selgere med hauger av vintage-klær så langt øyet kunne se, og etter en slitsom praksisdag var vi kanskje ikke helt opplagte til det. Vi endte opp med noen skjørt hver til den nette sum av hele 14 kr per stykk. Fornøyde trasket vi videre til byen for litt sightseeing og middag. Vi har også trent og solt oss litt på AMEG Lodge, og håper på mer av dette i helgen. Rundt bassenget henger vi som regel med en gjeng salamandere, og av og til dukker storken Richard opp for å vise seg frem.

Vi har forresten tydeligvis fått oss katt (til vår fortvilelse). Han heter Hans Gustav og henger rundt huset vårt 24/7.

– Ane og Isa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.