Safari 18-21. okt

Plutselig fløy tiden av sted og det er to uker siden forrige blogginnlegg. Dagene og ukene går virkelig fort nå, og vi har passert en måned i Afrikaland.

Torsdag 18. oktober ble Isa, Marie og Ane med «Volda-gjengen» på firedagers safari til Tarangire, Ngorogoro Crater og Serengeti. FOR en opplevelse! Det begynte med en stund i bil før vi ankom Tarangire. Der spiste vi lunsj med apekatter og en haug med britiske turister kledd som Melanie Trump da hun besøkte Afrika for noen uker siden.

Denne dagen så vi både zebra, gnu, antiloper, gaseller, sjiraff, elefanter, bombom-aper og en løve i det fjerne. Vi så flere Pumbaer, og ble fascinert av hvor god etterligning det er i Løvenes konge-filmen. Strålende fornøyde etter bare dag 1 kjørte vi ut av parken i solnedgang og sjekket inn på en Lodge, spiste deilig middag og tok noen pils før det var tid for å hoppe i seng.

Fredagen var det tid for Ngorogoro crater. Etter å ha fått forklart hva et krater var hadde vi ikke de største forventningene, men da vi kom til utsiktspunktet og fikk beskjed om at vi skulle ned dit steg de i takt med størrelsen på gliset. Det viste seg nemlig at vi skulle få kjøre mellom og omtrent oppi mange ulike dyr. Det kuleste denne dagen ble nok allikevel «slosskampen» vi så mellom to flodhester. Det var et minne for livet og veldig kult å se hvordan dyrene faktisk lever i sitt naturlige habitat. I nærheten av dammen flodhestene lå i var det en løve som hadde drept og spist en bøffel, så det var to fluer i en smekk for vår del.

Ut fra Ngorogoro viste det seg at vi skulle kjøre 3-4 timer på en hullete, humpete sand/grusvei. På veien punkterte den andre bilen vår, så litt dekkskifte måtte til. Til tross for dette var vi strålende fornøyd med dagen, og kom frem til at det eneste som måtte til for at turen skulle bli komplett var å få se en løve på nærmere hold enn vi hadde gjort så langt. Denne kvelden skulle vi tilbringe i telt i Serengeti nasjonalpark, så spente la vi oss i de altfor kalde lakenposene våre. Det tok ikke lang tid før vi hørte løven brøle, og krøp litt ekstra godt ned i posen. I løpet av natta så kom hyenene også til plassen som noen fikk et svært nært møte med på tissetur. 

Siste dagen våknet vi tidlig og kunne konstantere at til tross for lite søvn og kalde kropper, så var det å sove i telt blant så mange dyr en opplevelse vi ikke ville vært foruten. Nå var vi klare for å spotte en løve eller to!

Og jaggu tok det ikke lange tiden før vi støter RETT på en løve! I full ekstase og gledesrus så kommer det frem noen tårer hos flere da barndomsdrømmen blir oppfylt. For et nydelig og grasiøst dyr, og nå har vi faktisk SETT hvordan de ser ut på nært hold. Mens vi står og beundrer løven setter plutselig safariguiden vår opp farten og vi begynner å lure på om han er helt på jordet når han kjører vekk fra dyret vi så gjerne ville se. Vi har heldigvis lært han litt å kjenne gjennom disse dagene, så vi vet at som regel er det en grunn for disse påfunnene – og plutselig kjører vi til en hel løveflokk!!!!

Prikken over i-en blir når vi kommer tett innpå en skikkelig Simbaløve som spiser på en zebra. Da han bestemmer seg for å gå så kommer både gribben og hyenene raskt på plass, og vi føler vi er midt i Løvenes Konge. Vi får se hvordan hyenene sloss om restene hans, og plutselig kommer en løpende mot oss med et zebraben i munnen mens han ler på hyene-vis. Denne jakten får oss til å gapskratte, og vi kan konstantere med at nå er safarien komplett og vi vender fornøyde tilbake tilLodgen for en liten festavslutning.

Siste dag, søndag, er planen å dra innom en Maasai Village og kjøre hjem. Maasaier er Tanzanias urfolk og de lever ganske primitivt i hus lagd av gjørme, pinner og lignende. Dessverre er opplevelsen litt for turistifisert, men vi har nå i hvert fall fått sett innsiden av et av disse husene vi kjører forbi langs veien (og forstår hvorfor de fleste på brannskadeavdelingen er Maasaier….). 

Safari var en knall opplevelse, og vi har kost oss veldig mye. Eneste vi manglet av «the big five» var leopard, men siden vi fikk se geopard sier vi oss fornøyde for denne gang. Nå står Kilimanjaro for tur til uken for Svanhild, Marie, Sølvi og Ane, så det blir spennende!

Flere bilder på @ergotanza på Instagram!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.