Slutten på Cubaeventyret

Da har 2 måneder på Cuba flydd forbi og vi sitter igjen med utrolig mange nye innblikk og masse nye erfaringer! Det har vært en reise utenom det vanlige og vi er mektig imponert over hvor utrolig flinke de er i dette landet. De har jo minimalt med utstyr og har derfor utviklet en veldig god føre-var måte å jobbe på. De legger veldig mange ressurser i den gravide kvinnen for å forebygge sykdom og hjelpe kvinnen å ha et friskt svangerskap. Vi har gjennom disse 6 ukene vært i praksis i «kommunen», på fødeavdelingen, barselavdelingen og på nyfødt intensiv. Barselavdelingen er delt inn i flere forskjellige avdelinger, der en avdeling heter Piel a piel, som betyr hud mot hud. På denne avdelingen har de stort fokus på tilknytning og varme fra mor.

All helsehjelp og utdanning er gratis på Cuba. Det er en av grunnene til at de har utrolig mange dyktige folk på jobb til en hver tid. 

Dette er fra vår siste dag i Holguin. Heldig for oss var det folkefest i gata denne dagen og vi møtte disse karene!

Jippi! Alle besto praksis.

Kuvøsen på nyfødt intensiv. Skal se de var utrolig dyktige der også! Strømmen gikk 4 ganger i løpet av noen få timer en dag vi var der, og de var raskt på flekken for å ventilere barna med BAG da strømmen var ute. Kjempe inspirerende å se på.

Gammeldags vekt!

Vi har alle fått hjulpet søte små cubanere til verden her nede. Her får vi møte noen av de på barselavdelingen noen dager etter fødsel.

 

Dette er undersøkelsesbenken som vi har blitt godt kjent med. Annerledes enn i Norge, så klart, men gjør nytten sin likevel.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *