TOTA konferanse

Denne uken har vi vært på Tanzanian Occupational Therapy Association aka TOTA konferanse i Tanga. Det ble en spontan tur da vi fikk invitasjonen på mandagen, og måtte reise dagen etter, da konferansen begynte onsdag. Vi fikk et nytt innsyn i African time på tirsdagen, da vi fikk beskjed om at bussturen til Tanga skulle bare ta 4 timer. Men vi forsto fort at dette var feil, da det var gått 4 timer, og vi såg på kartet at vi var bare halvveis til Tanga. Så etter 8 timer ankom vi til slutt Tanga, og gledet oss nå til å se hva denne kystbyen hadde å tilby.  


Glade og uvisste om at vi har 8 timer busstur fremfor oss. Her er også Peter med, han er en ergoterapeut fra KCMC.


Fornøyd gjeng, i nye t-skjorter, klare for første dag.

Første dag startet vi med å gå i en parade, for å spre budskapet om Ergoterapi i Tanga. Paraden besto både av ergoterapeuter, unge med en form for utviklingshemming og et eget lite korps. Så det var god stemning med musikk og dans. Da vi kom frem var det åpning av konferansen med både dans og taler. Da selveste Mama (sjefen) kom, litt fashionably late, ble det stående applaus. Underveis i dagen var det både en profesjonell fotograf og mange private, og vi mistenker at i arkivene deres er 75% bilder og videoene av oss. Etter talen og dansen var det foto tid, og vi var så heldige å få ta bilde med selveste Mama, noe som tydeligvis var veldig stats. Etter dette var det kartlegging av barn, som viste seg til å være 70 barn sto på tur. Så da var det bare til å spre oss. og sette i gang. Barna ble ikke kartlagt mer enn max 5 minutter hver, noe som er alt for lite. Likevel såg vi meningen med det, og at flere av foreldrene tok nytte og satt pris på den lille tiden de fikk sammen med ergoterapeuten.


Vi visste ikke helt hva som stod på skilte, men vi smilte for det. Etter litt Google Translate fant vi ut at det betyr «Å tilbringe hverdagen.»

Dette var i slutten av paraden, da vi alle måtte stille oss opp for et litta bilde. 


De unge utviklingshemmede  startet konferansen med en liten velkomstdans, som vi etterhvert måtte delta selv i. 

Andre dagen sto for tur, og som de flinke nordmennene som vi er satt vi klare klokken 08:00, da programmet skulle begynne. Der satt vi litt over en time alene, da de andre ergoterapeuten kom valsene inn i 9-10 tiden. Første tiden gikk til å skrive og bestemme retningslinjer til TOTA, så nå kan vi kryssa av i boka at vi har vært med på å bestemme retningslinjene og målene til TOTA de neste 5 årene, noe som er litt stas. Resten av dagen gikk forelesninger om ulike spennende tema, før vi måtte vende snuten tilbake til Moshi, og gjøre oss klare til 8 nye timer i buss. 


Trangt og godt i en shuttle bus til busstasjonen, før vi vendte snuten hjem. 

Ellers har vi kost oss i Tanga og endelig fått spist litt fisk igjen, noe som har vært dypt savnet hos noen av oss. Vi hadde også pakt med bikinien og tenke endelig vi skulle få ligge litt med havet og nyte noen solstråler. Men dette snudde fort, da regne inntok Tanzania. Her har det nå regnet i 3 dager. Så den lille hjemlengselen forsvant fort, etter første dagen med regn. 


Det regner vist i Afrika og… 

Nå vender snuten mot Kilimanjaro, så alle må krysse fingrene for at vi kommer oss opp. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.