Bucketlist/Del 1

Reise på utveksling er en opplevelse for livet. Hvis du har muligheten til å spare opp penger før avreise, vil jeg anbefale å legge ned en innsats. Støtten fra lånekassen (stipend+studielån) er til GOD hjelp, men hvis en vil utnytte fritiden utenom studier til å se hva Australia har å by på, kan det bli litt for kort i lengden. Dette avhenger selvsagt av bosituasjon, hvor en vil reise, osv.

Brisbane som by, er ikke super spennende. Det er en veldig fin by, storby, med butikker og restauranter i sentrum og kjøpesenter på utkanten av byen. Kollektivtrafikken er som sagt bra,  lett tilgjengelig å komme seg rundt. Litt vanskelig å komme seg rundt på kveldstid, men taxi er tilgjengelig, enda bedre med Uber. Kun gode erfaringer med Uber og er lett tilgjengelig via en app, også er det en del billigere enn vanlig taxi.

På South Bank er det også en «bystrand» som er verdt å besøke på varme dager. Her er det også kino, Cineplex, hvor det er en del billigere. En kan også ta turen til Gold Coast, som ligger langs kysten, hvor Surfers Paradise har en nydelig strand. Der er det også muligheter for å leie surfebrett.

Utenfor Brisbane er det flere øyer en kan oppsøke. Har ikke hatt mulighet til å reist dit selv, men det skal visstnok være veldig fint. Mulighet for å både dra på dagstur eller være der flere dager. Noosa er også veldig flott, en rolig by hvor en kan nyte stranden eller ta en hike opp til et utkikkssted. Heller ikke så langt utenfor Brisbane.

Til slutt mitt favorittsted, Byron Bay. Både QUT Surfers og ANSA arrangerer tur hit, som var verdt hver krone. Turen er i starten på semesteret, så en mulighet til å bli kjent med andre medstudenter. Byron Bay gjorde inntrykk og dro derfor tilbake noen helger senere. Turen var ca. 3 timer, en fin «Weekend»-tur. Gode muligheter for å surfe, både på egenhånd eller med skole, men også fine strender og anbefaler å ta turen opp til fyrtårnet. Her utførte jeg en av mine «things to do», som var å hoppe i fallskjerm. Det var HELT SYKT, hvis du vurderer det, er Byron Bay absolutt en bra plass å gjøre det.

– Elise