Hong here we Kong

Tre håpefulle bioingeniør studenter stilte opp på Flesland klar for utveksling ved Polytechnic University i Hong Kong. Noen hadde pakket med seg mer enn andre. Maylee pakket til grensen på 24 kg, Ann-Kristin hadde 21 kg og Jarle kom luntende med en knappe 10 kg bagasje å sjekke inn. Vi ble splittet opp under den 10 timer lange flyturen mellom Helsinki og Hong Kong. Da vi skulle lande fant Ann-Kristin det passende å fortelle at hun hadde et ledig sete med VINDUSPLASS ved siden av seg som ingen brukte. Det skapte en lett frustrasjon blant de andre i reisefølget som ikke hadde sovet spesielt godt lengre fremme i flyet grunnet urolige/pratsomme naboer. Men vi ble fort distrahert da vi landet i Hong Kong. Siden vi hadde student visum gi vi rett forbi en evig lang kø for «immigration» og stemningen tok seg videre opp da vi ble møtt av lokale studenter som tok oss imot på flyplassen.

Turen til student boligene der vi skulle bo gikk ganske problemfritt. Ann-Kristin og Maylee fikk tildelt et rom sammen. Jarle møtte sin nye roommate Michael fra Sidney, Michael hadde vært her siden august og tok oss med på lunsj og litt shopping i nærområdet. Etterpå tok Maylee seg en velfortjent powernap mens Jarle var ute på en «rolig» løpetur med Michael. På kvelden hadde vi planlagt å gå ut å spise med Michael og en svenske som het Jakob vi kjente fra flyturen. Selskapet ble fort større etter hvert som ryktet spredde seg. Plutselig hadde vi også en håndfull studenter fra USA og diverse andre fra blant annet Frankrike, Tsjekkia, England og Finland. Da klokken nærmet seg 12 tror jeg jetlaggen begynte å inhente de fleste og vi tok turen hjemover. Etter vel 30 timer siden vi våknet i Norge var det på tide med en hel natts søvn.

Liten tur innom BK i Helsinki
Den beryktede VINDUSPLASSEN til Ann-Kristin ble aldri tatt i bruk.
Billig shopping i Sham Shui Po
Første måltid i Hong Kong. Dumplings + litt div.
Det som skulle være en middag og et par øl med et noen få internasjonale studenter eskalerte fort til flere studenter (og flere øl).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.