Reiserute og «bacheloruke» på Zanzibar

10. februar startet vi vårt utvekslingseventyr! I år er vi fem sykepleiestudenter som skal til Moshi for å ha vår aller siste praksis på Kilimanjaro Christian Medical Center. Siden flere i gruppen hadde vært hjemme noen dager før avreise, avtalte vi å møtes på Gardermoen. Vi var endelig pakket og klar, med en viss spenning i kroppen, kanskje mest med tanke på hva bagasjevekten kom til å vise. Vi anbefaler andre studenter som skal reise å ta ut en god slant dollar på Gardermoen (ca 1500 dollar). Dette får man bruk for ved blant annet registrering i praksis, husleie og diverse turer.

Moshi- gjengen + Sara som er i Tanga

Fra Gardermoen reiste vi med Quatar Airways med følgende rute; Oslo – Doha – Dar es Salaam. Flyreisen fra Oslo til Doha var over all forventning! God service, greit utvalg av mat/drikke og egen skjerm med ulike serier, filmer (bra utvalg!) og spill. Vi landet i Doha på natten, hvor vi måtte vente i 7 timer før vi tok neste fly videre til Dar es Salaam. Med høye forventninger fra forrige flyvning med Quatar Airways, var fallhøyden stor. Selv om denne etappen var tidsmessig lik forrige, lignet dette flyet mer på et av ruteflyene til SAS, strekning Bergen og Oslo. Men servicen var bra, og siden vi var ganske i manko på søvntimer ble lite av flyturen registrert. Framme i Dar gikk alt som det skulle, men #Africantime. Ting tar tid! Heldigvis gikk det smertefritt å få ordnet businessvisum. Utenfor flyplassen var det ulike telefonboder, så vi tok sjansen og kjøpte oss simkort allerede her. Vi valgte å benytte oss av vodacom, der vi fikk abonnement til en helt innafor pris. Det var ikke nødvendig for oss å lete etter taxi. Taxien fant oss, og etter mye om og men ble vi enig om en pris som virket OK for en gjeng førstegangsprutere.

Ventetjeneste på Doha Airport

Etter ei natt i Dar es Salaam tok vi første ferge til Zanzibar, Stone Town. Null frokost og turbulent sjø resulterte i høye kvalmefaktor. En ting å være oppmerksom på er at som hvit på fergeterminalen, og egentlig generelt her nede, er folk veldig interessert i å hjelpe deg med ulike ting. På fergeterminalen insisterte arbeiderne der på å bære bagasjen vår. Selv om vi sa at det ikke var noe problem, nærmest tok de koffertene våre og trillet i vei. Vi tenkte for så vidt at dette var greit, helt til vi kom ned til fergen og de forventet betaling. Som de gode «wazungu» vi er betalte vi de, men har holdt godt fast i bagasjen vår siden. Fra Stone Town skulle vi reise direkte til Nungwi. Vi hadde fått hotellet til å ordne taxi for oss fra fergeterminalen. Anbefales på det sterkeste. Kjøreturen til Nungwi tar ca 1,5 time. Det er ikke mulig å ta ut penger i Nungwi, så ta ut nok penger i Stone Town. Vi hadde bare dollar med oss, noe vi fort skjønte var veldig dumt. Å handle i dollar blir gjerne dyrere enn i shilling, samt at det lett blir kluss i omregningen. I Nungwi bodde vi på Paradise Beach Bungalows som lå helt ved stranda. Helt ok hotell, med en noe ensformig frokost. De som skulle til Dar bodde på Amaan hotell, som hadde en noe høyere standard og en frokost som konkurrerte i en annen klasse enn vår egen. Restauranten der var veldig bra, og vi spiste middag der flere kvelder. Dette hotellet lå også ved stranda.

En liten smakebit på stranden ved hotellet
Fellesmiddag på Cholo´s

I løpet av uken i Nungwi var vi på snorkling på Mnemba Island, snorkling og sunset cruise med katamaran ved Tumbatu Island, masaishow, African party, grillkveld og livemusikk på Gerry`s Beach Bar, akrobatshow av ei lokal gruppe, morgenyoga, massasje på stranden, innhentet kvoten av solbrenthet (kjør på med faktor 50!) og har ellers hatt det veldig trivelig sammen med de andre i klassen som skal til Dar og Tanga. Her fikk vi også finslipt pruteferdighetene grundig. Snorklingen ved Mnemba Island var veldig bra. Her var det et stort utvalg fargerike fisker. Vi følte oss litt som statister i Nemo, der vi fortløpende kunne krysse av fisker derfra. Selve korallrevet var dessverre ikke så fint som vi hadde forventet. Mnemba Island er en privat øy, så vi fikk ikke lov til å gå i land der. Men like ved lå en sandbank som vi stoppet innom. Katamaranturen var nok det store høydepunktet i løpet av uken i Nungwi. Denne turen ordnet vi gjennom Gerry´s Beach Bar og kan virkelig anbefales. Snakk om luksusbåt! Vi var rundt 15 stykker som var med, så da ble det ikke en alt for høy pris per person. Inkludert i prisen vi betalte var frukt og snacks, et lite lunsjmåltid og så mye drikke vi ønsket. Først snorklet vi ved Tumbatu Island. Her var det ikke like mange spennende fiske som ved Mnemba, men korallrevet var hakket finere. Vi havnet her midt i en enorm fiskesteem som svømte i sikksakk rundt oss. Turen ble avsluttet med å seile inn i solnedgangen. Her var det virkelig potensiale for romantiske vibber. Som hvite får man en del oppmerksomhet, særlig på stranda da ulike selgere, turguider og masaier, som fort slår seg ned for en prat. Kan bli litt travelt, men de er stort sett hyggelige å prate med.

Framme på katamaranen
Sandbanken ved Mnemba Island
Bortgiftet?

Første uken var alt i alt meget oppgående! Vi har gjort en rekke kjekke ting, snakket med mange hyggelig mennesker og fått en forsmak på hva Tanzania har å by på. Likevel er det noen ting som man kjenner litt på når man kommer til et nytt land og en annen kultur. Man er vant til å være en del av majoriteten, men her er vi plutselig de som er annerledes. Både i positiv og negativ falsett. Dette er nok noe alle av oss tar med oss videre i erfaringsekken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.