Et Afrikansk eventyr

Da var det tid for første oppdatering fra gjengen i Dar es Salaam. Endelig var det vår tur til å reise på utveksling til eksotiske Tanzania. Vi satt oss på første fly, spente på hva de neste 3 månedene ville bringe. Vi dro fra Bergen søndag 10. Februar, og reiste videre til Zürich via Oslo. Her tilbragte vi natten i klamme soveposer på en noe øde flyplass. Neste morgen satt vi oss på siste fly, som tok oss fra Zürich til Dar es Salaam. Vi landet sent på kvelden, og dro rett til leiligheten vi hadde booket for vår første natt på det afrikanske kontinent. Søndag morgen var det direkte videre til fergen som skulle ta oss fra den travle storbyen til en liten ferieøy. Oppsummert var turen ned lang og kronglete, men vi kom oss helskinnet frem til første stopp; Zanzibar. Uke 1 bodde vi på Amaan Bungalows, som lå på nordspissen av øyen i et område kalt Nungwi. Her bodde vi som konger og dronninger på en kritthvit strand med turkis hav så langt man kunne se. Et pent hotell til en god pris som vi absolutt kan anbefale til fremtidige studenter! Uken gikk med til å bli kjent på tvers av de ulike gruppene (Dar, Moshi og Tanga), og til å nyte ferielivet på den vakre paradisøyen. Vi koste oss på stranden, dro på luksuriøs båttur, snorklet langs vakre korallrev og sjekket ut det lokale utelivet. Alt i alt var det en fantstisk uke, til tross for at samtlige i gjengen rakk å bli solbrent.

Etter en uke i paradis reiste vi videre til travle og spennende Stone Town, hvor vi skulle bo 6 netter på Jambo guest house for å ha språkkurs i swahili. Det var svært annerledes å komme til bylivet etter en uke på stranden, men det var også spennende å få oppleve denne delen av øyen. Vi navigerte oss frem gjennom små travle gater, og oppdaget etterhvert noen skjulte perler i byen. Spennende restauranter, vakre strender og lokal kultur er stikkord som beskriver godt. Vi kan blant annet anbefale en koselig restaurant som lå i en skjult hage, ved navn Emerson Spice. Der hadde de fantastisk mat, øl og vin til en grei pris. Restauranten 6 deegres south er blant de mer luksuriøse på øyen. Her finner man en imponerende meny med fantastisk service. Prisene er noe stive, men den er absolutt verdt å stikke innom hvis man savner vestlig standard. En siste anbefaling på matfronten er The swahili house. Dette er et hotell som har en nydelig rooftop restaurant og bar på toppen av bygget. Her kan man nyte et fantastisk måltid til en utsikt som inkluderer hele Stone Town. Verdt å besøke for å komme unna støy i gatene. Noen i gruppen besøkte også et museum som tok for seg øyas historie om slavehandel. Det var en brutal, men viktig historie å få med seg for å bedre forstå den lokale kulturen. En siste anbefaling for Stown Town er å ta turen til Prison Island. Dette er en liten øy som man kommer seg til ved å ta båt i 20 min. De fleste hotellene arrangerer denne turen, da den er populær blant turister. På øyen kan man ligge på stranden og sole seg, snorkle og besøke parken med de største skilpaddene du noen gang har sett! Swahili-kurs fikk vi som sagt også prøvd oss på. Det var spennende å begi seg ut på et helt nytt språk, men gav nok samtlige i gruppen tidvis hodepine. Vi fikk et greit grunnlag for å selv utvikle språkkunnskapene videre gjennom praksis på sykehuset. Etter to fantastiske uker var det tid for å reise videre til storbyen Dar es Salaam, hvor vi skal ha base de resterende 10 ukene. Flere oppdatering om dette kommer!

Gjengen samlet ved Mnemba Island!
På flyplassen i Zürich!
Solnedgangen på Zanzibar!
Stranden ved hotellet på Zanzibar
En uforglemmelig båttur med sol, drikke og snorkling!
Middag på Emerson spice

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.