Cape Town-bloggen 2019

Mohammed, Rebecka, Frida, David og Kathrine (Savnet person: Christine, som tok et senere
fly)

Hei, og velkommen til Cape Town-bloggen!
Vi er seks studenter fra masterstudiet i innovasjon og ledelse ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), som skal til Cape Town på utveksling. Her skal vi jobbe for tre ulike sosiale virksomheter og være med på å forme dem videre i perioden vi er her. Opplegget er arrangert av Cape Town University og HVL, og vi er spent på å være en del av dette!

Frida og Christine skal jobbe for NOAH. Dette er en organisasjon som arbeider for å forbedre levevilkårene for pensjonister i Cape Town. Denne organisasjonen består av syv underorganisasjoner, og vi skal utforme et system og en strategi slik at disse syv kan fungere som en integrert organisasjon.

Kathrine og Rebecka skal jobbe for Breadline Africa, en organisasjon med fokus på arbeid som fremmer barns læring og utviklingsmuligheter for fremtiden. Et av deres hovedområder er å konvertere shipping-containere til klasserom, bibliotek, toaletter og kjøkken. Organisasjonen har siden etablering i 1993 vært idealistisk, men ønsker nå å bygge en sosial bedriftsprofil. Dette kommer blant annet av mangel på finansielle donasjoner som følge av GDPR (personvernloven). Vi skal utvikle en strategiplan og et forslag til verdiløfte for å skaffe inn profesjonelle investorer.

David og Mohammed skal arbeide for Y-Waste, en sosial aktør som fokuserer på å redusere matavfall i Sør-Afrika ved å gjenvinne det til blant annet næringsmiddel til plantevekst. Fokuset deres er bærekraftighet og gjenvinning – selskapet er i vekst, og vårt oppdrag er å skape en digital plattform organisasjonen kan arbeide effektivt i som hindrer «dobbelt-arbeid» og effektiviserer selskapets drift. Vi gleder oss!

Vi ser frem til å oppdatere våre lesere om det faglige utbytte, praksisarbeidet, skolen og alt Cape Town har å by på av kultur, opplevelser og moro.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.