Sykkeltur rundt Moshi!

En av de første helgene våre i Moshi dro vi på en 40 km lang sykkeltur. Syklene var i grei kvalitet, men med noen tvilsomme lyder som vi etter hvert lærte oss å overse. I løpet av våre timer på sykkelen var vi innom sukkerplantasjer, risplantasjer, to landsbyer og Rau Forest. For alle som liker å sykle og ønsker å se Moshi og landsbyene rundt fra et annet perspektiv, er denne turen absolutt å anbefale.

TPC er en av de største sukkerprodusentene i Tanzania. Åkrene med sukkerrør er enorme. Det er sukkerrør så langt øyet kan se og enda litt lengre. De dyrkes vekselsvis slik at det alltid er en stabil og jevn produksjon av sukker.

Etter å ha syklet gjennom sukker- og risplantasjer ankom vi Rau Forest. Det nærmet seg de dagens varmeste timer, og vi priste oss lykkelig for at de skulle tilbringes i skyggen inne i skogen. Vi syklet en god stund rundt på apejakt. Her så vi både Colubus monkeys og Blue monkeys. Inne i skogen finner man også et av Øst-Afrikas eldste teaktrær. Treet er rundt 200 år gammelt og måler en diameter på over 3 meter og er over 50 meter høyt. Dette treet ble tidligere brukt i rituelle sammenhenger, der lokalbefolkningen kom hit for offerhandlinger. Den gangen kunne man finne både kaniner, høner og sau liggende her, som var blitt ofret. I dag er det ordnet til rasteplass her, og vi tok oss en god lunsjpause i skyggen.

Etter omlag 40 km på sykkelsetet var vi både øm og støl da vi endelig kom tilbake til byen. Vårt siste stopp var Moshi Railway Station. Togstasjonen ble nedlagt i 1990 og er i dag bare et minne fra fortiden. Her er det laget til en liten kafé som serverer enkel varm og kald drikke, samt en fantastisk utsikt mot Kilimanjaro i solnedgang fra deres røde plastikkstoler.

Og til slutt et bilde fra bananhagen til vår rafiki Marco!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.