Keeping up with the wazungu

Heia bloggen

Nå er vi kommet godt over halvveis på turen våres, og så langt kan det oppsummeres som en sykt bra tur. 10 pluss poeng tildeles også til lifehacken ved å strupe vinterdepresjonen kort med å reise til 35 grader pluss. De siste dagene har gått med til å skrive bacheloroppgave, hvilket er bra kjedelig som man sikkert kan tenke seg. Man lager seg gode ideer om å bli ferdig før man reiser, hvilket anbefales på det sterkeste, men det er fult mulig å gjennomføre oppgaven her dersom man er litt treig med å komme i gang eller hvis man innerst inne en skippertaksstudent som er i behov av å bruke angst som skrivebensin.

De siste ukene har vi vært på neonatal, emergency unit og burn unit. Det er ikke til å legge skjul på at det å «arbeide» i et annet helsevesen, byr på noen kulturelle utfordringer, for ikke snakke om språk utfordringer. Men med det sagt er den generelle mottakelsen av oss veldig bra. MUHAS og deres praksisveiledere er også veldig behjelpelige, fleksible og tilgjengelige hvis det skulle være noe. Inntrykket er, jo mer du byr på deg selv jo mer inkludert blir du. Dette er kanskje noe uvandt for oss nordmenn, vi som helst sitter alene på bussen. Her må du ta ansvar selv for å få komme til!
Vi sitter igjen med særlig mange inntrykk, på godt og vondt, etter å ha vært i praksis på brannavdelingen. Her er det barn helt ned i 1 års-alderen som har store forbrenninger over hele kroppen. Grunnet økonomiske begrensninger får de minimalt med smertelindring. Alle pasientene bytter bandasje annenhver dag (med mindre det er tegn på infeksjon) og dette har vi fått være med på. Sykepleierne som jobber på avdelingen er svært dyktige til dette, men for oss utenforstående kan hele situasjonen se svært brutal ut.

På neonatal avdeling!


Det er verdt å nevne at kantinen ved MUHAS serverer knallgod tanzaniansk mat for en slikk og ingenting. For et fullverdig måltid og et stort glass med juice betaler vi under 10 kr. FOR EN DEAL!

Vi har etter hvert klart å finne hverdagen her i Dar Es Salaam. Vi prøver å gjøre kjekke ting sammen på fritiden og Dar har noe å by på for alle. Vi har blant annet prøvd kickboxing, yoga og squash. Sistnevte har falt i god smak og blitt en fast rutine hver tirsdag. Vår lille klubb Squash-Beasts spiller på GymKhana og betaler bare 20K (aka ca 70kr) per pers for å spille så lenge vi vil. Ellers er stranden lett tilgjengelig på Kigamboni, som er en lita fergetur på 1 kr unna sentrum. På kvelden byr Dar på håndfuller med restauranter fra alle verdenshjørner, nattklubber og scener med dans og live musikk. Noen av våres favoritter blant restaurantene har blitt Grill house (verdens beste vegetarburger), Chowpatty (god indisk vegetar, prøv en skikkelig saftig Dosa), Central park cafe (ÅSM tacobowl, milkshakes og brownie!!) og sist men ikke minst Romeo`s juice and smoothie (ligger i Kigamboni, knallgod burger til svimlende 6000 shilling).

Også sånn i forhold til pakkeliste så finner man alt man trenger her nede. Du kommer langt med de tre P’ene (Penger, pass og prevensjon) :p Kariakoo, et distrikt noe vest i Dar, har tallrike gater kilometer lange dedikert til hver sin kategori. Altså en for hus gjenstander, en for klær, en for møbler, en for elektronikk osv. De er også flere kjøpesentre som har det meste man kunne trenge og apotekene selger solkrem og malariamedisin, for relativt mye billigere enn hjemme.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.