NOAH

Hei Bloggen!

Jeg (Christine) og Frida jobber for NOAH, og tenkte vi skulle legge ut en liten oppdatering om hvordan det er å jobbe for dem.

NOAH holder til på to ulike lokasjoner i Cape Town: Woodstock og Khayelitsha. Vi har vårt faste kontor i Woodstock, men reiser fra tid til annen ut til Khayelitsha. NOAH jobber for å bedre livene til sosiale pensjonister. Dette er de menneskene som ikke har privat pensjon, men kun mottar R 1700 per måned (NOK 1037). Dette er den eneste inntekten de har, som de må kjøpe mat, betale leie og leve på, for en hel måned. NOAH bistår disse menneskene med å tilby jobber, billig bosted og rimelig helsetjenester.

Som en del av arbeidet har NOAH seks sosiale småbedrifter, som gjør alt fra å smelte om lys til å selge mat. Hver av disse små bedriftene har sine egne «systemer» for å ta betalt, bestille, banke osv., og en av våre arbeidsoppgaver er å slå sammen og gjøre det mer digitalt. Dette er en stor utfordring her nede på grunn av pris, elektrisitet og endringsmotstand fra pensjonistene. NOAH har begrenset med finansielle ressurser, så vi må søke finansiering fra donorer. Det er også noe som heter «loadshedding» her nede, som rett og slett er at myndighetene skrur av elektrisiteten i ulike områder i perioder på en til fire timer, på grunn av utfordringer hos ESKOM. Pensjonistene har ikke smartmobiler, så det vil kreve mye opplæring for at de skal klare å bruke et digitalt kassesystem.

Kontorene våre ligger i andre etasjen av et housing-project, som innebærer at det er masse pensjonister rundt omkring. Når vi kommer på jobb har de alltid fysioterapi, som ender med at vi forstyrrer timen fordi de blir så glad for å se oss. Det er noen som har gitt oss kallenavnene «Norway and Sweden», men vi er usikre på hvem som er hvem.

Her er en collage som oppsummerer de siste fire ukene:

Vi blogges!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.