Godt over halvvegs

Hei igjen!

Kvardagen har for alvor meldt seg på utveksling, noko som kan vera både fint og litt hardt. For min del føler eg meg heldig som studerer utenlands. Fordi med det høyrer forelesingar, ein klasse å vera ein del av og nokon som forventar noko av meg. På den andre sida skjer det ikkje veldig mykje utanom, på den sosiale fronten. Som eg har nemnt tidlegare krev dette meir initiativ av meg. Heldigvis svarar deg seg med den innsatsen. Eg har fått både Nederlandske venner, og venner frå andre plassar i verden. No prøver eg å fylle kvardagen med både sosiale aktivitetar, men også med studie og eigentid.

Før eg reiste på utveksling hadde eg ein forventning om å ha frihet og moglegheit til å reise litt rundt. Eg elskar å reise og å oppleve nye plassar og byar. Med kjæreste på utveksling i Portugal har behovet for å reise litt rundt vært ekstra sterkt. Desse faktorane har resultert i litt reising: ein togtur til Paris for ei langhelg, ein høstferie i Porto og Viseau i Portugal, eit besøk av bestevenninna mi her i Deventer og tur til Amsterdam saman. I tillegg har eg besøkt fleire byar i Nederland saman med venninnene mine herfrå. Det har vært fint å sjå igjen nære og kjære, få anerkjennelse for den ein er, ha moglegheit til å snakke litt norsk igjen og til å tulle og tøyse uten å måtte forklare sin eigen humor.

På den andre sida har eg no studert her i over to månadar. Alt går på engelsk. Eg vil seie sjølv at engelsken min var gjennomsnittleg når eg reiste ned. Skriftleg klarte eg meg godt, munnleg var eg litt treigare. Om eg får seie deg sjølv er eg blitt betre, men best av alt; meir avslappa. Det er fint å kjenna på. Eg tenker ikkje lengre over, og stresser ikkje med, at undervisning foregår på engelsk og på onsdag har eg min fyrste munnlege eksamen. Dagane går derfor i studering, reflektering og klargjering til presentasjon. Eg er spent på korleis det vil gå, og skal oppdatera her korleis opplevelsen er.

Fram til det håpar eg dykk har ein fin haust. Hausten i Nederland byr på fine fargar, mykje godt opphald i veret og fin belysning i bykjernen. Eg er eit haustmenneske og nyt den i ny by.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.